Labels

Sunday, July 24, 2016

Pregnant semula selepas keguguran


 Assalamulaikum.. selamat hari raya.. lamanya x update. Last update pasal miscarriage april lepas.. alhamdulillah kalau yg follow fb fa mst dah tahu skrg fa tgh expecting next baby.. syukur Allah makbulkan doa fa nk next baby selepas keguguran lepas.. dh 3 bulan skrg.. fa & baby alhamdulillah sihat.. hopefully dipermudahlan sehingga baby dilahirkan dan semuanya selamat
Amin
.
.
Cepatnya fa lekat balik? What u pregnt balik? Kan baru dnc? Ya ya ya... kalau ikutkan doktor after dnc kna rest dalam 3 4 month utk conceive balik. Tapi mana mungkin kita menolak takdir dan rezeki kan.. lps dnc fa ada terpikir ada ke lagi rezeki nk pregnt balik ye.. sbb my period still ting tong tau.. lps dnc mmg fa x period. Fa dnc 4 april.. 15 mei reception my sis in law.. mmg berjln ke sna sni.dukung si isa je.. mkn mmg byk tau time nh.. keesokkannya on 16 mei fa period.. tapi eh period xmcm selalu.. setitik dua je selama 2 hari.. lps tu stop.. eh apesal pelik je nih.. so fa mcm ada terdetik.. eh pregnt ke ye? Masa isa dulu ad jgak shri period tp keluar skit je. So fa pun apa lagi ambl la pregnancy test.. buat upt. Tp second line tu very2 blurrr tau.. kalau skli tgk mmg xperasan.. so perasaan fa kuat katakan Im pregnt..
Whatsapp husbnd fa bg pic upt.. tp dia lagi la blurr.. xfhm line dkt upt tu..  
.
.
Start hari tu every day fa buat upt tau.. sbb fa ada beli upt strip yg murah tu byk2 Rm1 je 1.. start la aktiviti test urine everyday. ..kdg smp sehari 4 kali pun ada tau.. tp blur jugak.. bila test makin hari makin terang.. alhamdulillah.. fa ada jugak test pakai upt cassete. Yg nh lagi clear dri strip. Alhamdulillh  rezeki Allah bagi lagi..
.
.




Last fa beli digital pregnancy test nh je yg dpt detect awal.pregnancy lagi tepat.. masa menunggu result keluar dkt screen upt digital tu nervous lahai..m tiba2 keluar pregnant dulu.alhamdulillah.. rezeki utk pregnant semula..doakan fa & baby selamat ye.. yg tgh ttc atau tgh menanti kehadiran cahaya mata byk berdoa.insyallah akan smp rezeki semua nanti
.
.