Labels

Wednesday, July 2, 2014

baby carrier pilihan fa



Alhamdulillah selesai sehari berpuasa...syukur kuat lagi berpuasa sambil bf isa... hope akan kekal kuat berpuasa selama sebulan..insyallah. .. pengalam baru kan berpuasa ada anak...last year awal puasa menghitung hari kot... okey apa pun Salam Ramadan ya..



dulu fa dah story pasal stroller isa kan? tak ingat..BACA SINI.. today nak story pasal baby carrier pulak.. dulu fa memang nak beli carrier masa isa dalam perut lagi.. then husband cakap tunggu isa keluar dulu la boleh test-test duly mana yang sesuai. . so ku pendamankan niat tu.. tapi kalau dah mak-mak nih selagi tak beli barang yang dihajatkan memang tak complete la rasa.. so masa isa dalam 4, 5 bulan fa keja usha ja carrier mana best... dulu ingat kan baby carrier murah.. tengok brand pureen la, sweet carry la.. hoho.. rupanya tu crocth carrier.. tak bagus untuk anak.. korang boleh baca pasal crocth carrier sekat sini..



carrier yang elok asalah bila kaki baby kangkang luas.. so fa pun start la mencari... rupanya Carrier macam nih mahal..semua dalam Rm300 ke atas.. benda gini pun mahal.. patut la orang cakap barang untuk budak nih mahal bebenar.. bila google cari info ramai suggest brand snuggbaby sebab boleh custom made... snuggbaby nih malaysia made tau..so support la produk tempatan....husband fa siap cakap kalau nak dia pakai carrier..kena ada design Manchester United. .gilo engkau..mana mak nak cari carrier Manchester, ... rupanya snuggbaby boleh buat apa saja embroidery yang kita request.
so fa request buat design fred the red..ala maskot mu kan..harus buat berunsurkan mu kalau tak confirm husband tak approve.. fa bagi picture design fa nak..and dia buatkan.. 












isa kalau papa dia babywearing guna snuggbabyby nih memang dia tido nyenyak.. kalau dengan mama dia kureng sikit..entah la kenapa..tak sedap ke tido dekat mama..  isa ok sikit kalau pakai carrier compare guna stroller... sebab dia rasa macam kita hug dia kot.. so lama dia dalam carrier..kalau stroller kejap ja..dah melalak...lagi satu bagus carrier sebab sesetengah tempat macam tak sesuai bawak stroller. . sempit la .kadang ada escalator tak boleh guna stroller sebab ada palang...leceh betul nak menunggu dekat lif yang lambat tu.. kalau carrier hah tak payah pening nak cari lif...tapi sebelum order carrier nih..kitaorang pergi butik baby fabulous mom dekat ukay buolevard. .. faboulus mom nih authorised agent snuggaby and brand lain macam ergo, boba etc...so dekat sana korang boleh try dulu mana best. .. so husband la try letak isa..last memang snuggbaby jugak isa tak nangis and nampak selesa..



















snuggbaby carrier nih memang fa letak dalam kereta husband sebab kalau keluar mana-mana memang guna kereta husband.. so fa ingat nak beli satu lagi carrier murah-murah untuk kegunaan fa kalau keluar dengan isa... lepas baca suggestion dekat group babywearing... brand patapum murah.. RM100 lebih ja.. so fa terus order online dekat website tinytapir....





tadaa... simple je and fa suggest kalau korang nak beli carrier brand patapum..beli size toddler sebab size baby dia kecik..takut tak sempat pakai lama...



so far antara dua carrier fa pernah pakai... memang snuggbaby the best.. anak pun nampak selesa... material snuggbaby tak panas... kalau patapum nih fa pakai sakit area bahu.. snuggbaby so far okey... fa recommend kalau korang nak beli carrier better try dulu dekat kedai mana serasi or sesuai dengan baby... kalau tak rugi ja beli baby and korang tak selesa... sebab harga carrier quite pricey kan...


2 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fa, babycarrier yang da request design tu berapa rege dia? berkenan pula nak tunjuk dekat suami sheila. hehehee

S. Faezah said...

comelnye baby carrier..best sbb boleh custom made!

klu fa free, jemput join GA. :)
http://sfaezah.blogspot.com/2014/07/giveaway-ole-ole-kota-singa.html