Labels

Tuesday, April 15, 2014

nursing bra best




Alhamdulillah masih ada rezeki menyusukan isa selama 8 bulan lebih. No formula milk lagiuntuk isa. Hope rezeki susu ubtuk isa cukup sampai isa 2 tahun..amin... ok.. bila dah breastfeed baby nih. Confirm la banyak baju yang tak boleh pakai kan.. sebab susah nak susukan baby.. macam fa banyak dress tak boleh pakai. Tapi fa dah alter bahagian dada buat hidden zip. So selamat... boleh pakai lagi..



Today bukan nak cakap bab baju... tapi bab bra .. kalau korang rasa post bab bra nih macam lucah or 18sx..  sila jangan baca.. nuh bukan nak melucah bagai tau. just nak sharing pengalaman untuk mommies semua sebab before nih pun fa mencari ilmu bab baby bab mommy semua dekat blog.. memang berguna tau.now my time pulak nak share..okeh... so yang bersedai untuk terus baca post nih mesti yang nak tambah ilmu sebagai ibu kan... 



Masa preggy lagi fa dah tanam niat nak susukan isa.. so fa dah prepare awal kelengkapan untuk menyusu.macam breast pump, storage bottle, nursing bra and so on... masa preggy kalau korang perasan... nenen akan membesar..so tetiba rasa eh asal bra nih macam ketat je.. adoi sakit pakai bra nih..tak selesa... yes darling nenen akan membesar time preggy.... so masa preggy fa decided bak beli terus nursing bra... masa tu mana la tau  nursing bra apa best... before nih kan bra fancy-fancy sexy bagai..lace bertaburan.... now bra sexy fancy semua dah selamat simpan rapat... sekarang pakai bra  no underwired cotton biasa tanpa lace okeh...lantak la..anak dengan apaknya je yang nak nengok..



Mula masa preggy fa beli nursing bra wired satu and no underwired satu... brand autumz.. fuhhh terus selesa masa preggy pakai bra nih sebab fa ambil one size bigger daripada sebelum nih...harga pun murah...fa beli dekat one baby world taman permata..



Pastu dah best makin lama beli lagi dan lagi..sebab rasa cukup ke 2 helai ja nuraing bra... yola bra biasa sebelum nih senua dah tak muat... so setiap kali pergi one baby world or expo baby memang beli nuraing bra brand autumz...time expo baby lagi murah sangat tau bra nih... sila borong masa expo baby tau...bila dah bersalin....susukan baby..rasa lagi best pakai no underwired bra... so lepas tu fa borong yang tak ada besi ja la...sedap and senang nak susukan baby...lagi satu fa beli dekat faboulus mom..okey jugak bra dia..murah and selesa.... 




no underwired nursig bra...fa pakai jenis macam nih..selesa and best





yang nih wired bra..masa preggy selesa pakai..tapi sekarang fa tak berapa gemar sangat ada besi untuk nursing baby..boleh la korang try..




No comments: