Labels

Thursday, January 2, 2014

milk booster untuk menambahkan susu badan


Anak dah tido.... so mama dia gigih update blog guna phone.. oh tak puasnya..sedap lagi update blog guna laptop... betul tak... screen beso..puas.. ok... nak cerita sikit pasal milk booster... so far fa tak ambil supplement untuk banyakkan susu..sebab bukan apa.. fa nih jenis malas and tak disiplin langsung kot nak makan semua benda tu... so far susu masih cukup untuk isa... fa banyak minum air kosong... orang menyusu nih kan kuat makan.. yup tiap masa nak menguyah..alahai... tu yang berat dok maintain tak turun tu..



Demi anak...mama sanggup je sayang maintain gemuk.. nanti mama diet ye..ramai sekarang consume set menyusu shaklee... bagus kan ..banyak fa baca positif feedback. . Nak cuba..tapi tah takut tak kosisten. ..rugi je beli nanti..baru nih fa cuba rebus longan kering... antara milk booster yabg fa baca...alhamdulillah lepas minum terasa berat jugak miss b nih... dah la sedap...memang terbaik la penangan longan kering...


Fa beli longan kering nih dekat kedai ubat cina masa balik kedah hari tu... sebelum rebus fa rendam dulu...pastu rebus... minun air sekaki dengan buah... letak gula sikit... memang perghhhhh terbaik...korang try la..fa buat satu jug..letak dalam peti ais.. ada orang minum panas... tak sure okey tak minum sejuk...sebab bila sejuk lagi sedap tau...





Ada membe instagram fa cakap dia rebus sekali dengan kurma merah.. kurma merah pun milk booster kakau tak salah fa... ada yang rebus sekali kurma merah, longan kering dengan barli.. fuhhh..  dengar pun macam sedap..ala laicikang gitu.. nak try la nanti.. milk booster nih tak sama setiap orang..ada orang tak jalan pun ambil longan kering... so try dulu ye... sampai jumpa milk booster korang...tapi air kosong jangan lupa minum banyak tau... jom share milk booster korang apa..

7 comments:

hazlina azmi said...

nice blog dear.....jemput follow blog saya

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Cutella said...

What healthy drink!

Seri Selaseh said...

pernah gak dengar longan ni, dengan izin Allah bleh boost milk. Bagus la kalau mmg terbukti.

Seri Selaseh said...

pernah gak dengar longan ni, dengan izin Allah bleh boost milk. Bagus la kalau mmg terbukti.

Nana said...

Hai singgah sini
Nampak sedap je
Sy plak mnm barli rebus banyak2 bubuh dalam bekas cam ni

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fa, wahh bagusnya awak share. in shaa Allah boleh guna tips ni. btw, boleh amalkan ni masa tengah berpantang ke? hehehee

Mia said...

sedapnya air longan kalu minum tgh panas2. Anak ok ke klu fa minum air ais??
jemput ziarah dan follow blog saya
http://jurnalsihatcantik.blogspot.com