Labels

Wednesday, January 1, 2014

blender untuk solid food


Ya Allah..tahun baru nih baru ada mood nak update blog...ramai yang wechat la whatsapp tanya kenapa tak update blog... jawapannya bukan lupa password...tapi kekangan masa...bz dengan isa yang dah makin lasak..pastu urus bisnes Lil'Qarmaa...Alhamdulillah...rezeki anak kan...hope azam tahun baru nih dapat update blog sekerap mungkin..Insyallah..fa cuba ya...sayang blog nih terbengkalai gitu macam rumah tak cukup simen ja nak siapkan...


Alhamdulillah isa sekarang dah 5 months..and syukur masih diberikan rezeki untuk fullu breastfeed isa... next month isa dah boleh makan..teruja la mama dia nih..now tengah survey blender untuk buat solid food isa..tak kan la nak guna ja blender cabai bawang dekat dapur tu kan..kesian pulak isa nanti.. biasa la google la sumber info sekarang nak cari barang-barang...al maklum la mama dia nih excited... tiap malam kot survey blander ja... jangan kata balnder..nak bli selimut isa pun fa survey dulu dalam blog ( tutup muka..malu btoi)

now fa ada 3 pilihan blender yang memang dah terlekat di hati...fa upload gambar ikut harga termahal sampai paling murah ye...



avent steamer and blender..senang kerja uols.. potong buah pastu masukkan..steam..dah settle steam pastu terbalikkan dah boleh blend..mak aih..senang kerja kan... pastu nak cuci pun satu benda ja.. sesuai untuk mommies yang kerja dan masa terhad... ye la dah 2 in 1 harga pun alahai rm400 lebih tau... memang hajat hati nak nih...tapi pikir balik macam tak lama ja baby nak makan puree kan..so cancel...sebab harga mahal pastu nak guna kejap ja...





pilihan kedua avent mini blender... nih kecik omey omey senang nak bawak travel tau... harga dalam rm200 lebih..kalau nasib baik ada promo boleh dapat RM100 lebih ja..nih pun banyak mommies revies best..tapi tak ada stemaer ye...blander je.. pastu siap dapat storage cup dengan buku resepi lagi... ok hati sudah tertawan dengan avent mini blender nih....





last sekali philips mini blender...juga kecik dah nama pun mini... harga lagi murah dari avent mini blender ye...nih pun dah terlekat di hati..now tak tahu nak yang mana dah... tapi dah ajak hubby pergi survey blender japg..mana la tau ada new year promo kan... hope ada la..nantikan mana satu blender fa beli ye..


3 comments:

picairin said...

yg 2 in 1 tu nampak menarik la... ;)

Nana said...

Sy ada nak letgo food processor br guna skali bole steam n blend klw bminat bole tgk kt blog

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. wahhh mahal2 gak.. takpe, tunggu promo pastu cepat2 grab ye..