Labels

Friday, October 11, 2013

stroller baby isa


baru ada masa nak mengupdate blog..kalau tak bz ja dengan si kecik..nih ada masa of course la sebab si kecik tengah nyenyak tido...post nih fa nak cerita pasal first car baby isa...car untuk baby mesti la stroller kan...fa dah lama berkenan quinny....berkenan zapp la..buzz la...tapi lagi suka zapp xtra...hub suka sebab 3 wheelers...ramai review cakap best...boleh guna dari newborn sampai toddler kan...then masa preggy fa ada pergi mammours tanya pasal quinny zapp xtra nih.. sales girl tu cakap baik tunggu yang 2013 punya edition...sebab boleh fold sekali dengan seat...masa tu stroller tu tak masuk malaysia lagi...now pun still tak masuk lagi kan..sebab dekat kedai belum ada...tapi yang boleh fold nih 4 wheelers....yang lama tak boleh fold 3 wheelers kan...


fa nih kan kuat google cari mencari dekat online..still belum masuk...sampai la dekat bersalin...masa google..terjumpa online shop nih jual...ada ready stock and pre-order....masa tu kitaorang plan tak nak beli lagi...nak tunggu baby isa keluar dulu....pastu raya hari tu tok ma and tok pa baby isa cakap nak hadiahkan stroller...alhamdulillah rezeki baby isa...so tokma baby isa suruh order....fa terjump dekat instagram nih..online shop rtw_store...fa pun email tanya...pre-order 6-8 weeks and kena bayar full...then hub ada bagi la satu online shop nih dekat fb....fa pun terus inbox tanya...online shop tu mia fichita dekat fb... owner tu reply pre-order2 weeks and boleh bayar deposit dulu....so harga lagi murah...fa apa lagi terus la order and bayar deposit...


tak sampai 2 weeks barang dah sampai malaysia...hub nak ambil cod ja..so hub pergi ambil dekat rumah seller dekat bangi....alhamdulillah..service memang puas hati...cepat reply dekat fb and barang cepat sampai...selama keluar...hub yang buka and pasang...sebab fa kan dengan baby isa dalam kereta.. sampai la satu masa hari tu fa keluar dengan mil dengan sil bawak baby isa..tetttttttttt....tak tau macam mana nak unfold balik masuk kereta..hahaha....












perasan tak pelapik aka head and body support dalam stroller tu... untuk baby kecik macam isa nih... diaorang kan kecik lagi..better letak pelapik dalam stroller..so baby akan lebih selesa.... pelapik nih fa beli brand j cole....nak beli dekat one baby world dah sold out...cari punya cari...jumpa online shop mylittleboss.. harga pun agak murah sebab ada sale....so terus order... yes pelapik nih sangat selesa okey...lembut ja...




 


nampk selesa kan baby isa dalam tu...lagi satu kegunaan head and body support nih boleh lapik masa baby tido...masa makan dekat gyu kaku dengan family in law hari tu....baby isa tak nak tido dalam stroller...so kitaorang bagi tido atas sofa..





sangat praktikal kan..selain dalam stoller korang boleh lapik dalam car seat or rocker baby....


sekarang good new untuk pencinta quinny zapp xtra 3 wheelers tapi foldable seat..euro version dah ada... korang boleh beli dekat ig rtw_store....its ok isa..yang 4 wheelers nih pun mama dah suka..tapi kena belajar fold and unfold dulu bagi teror...haha...


stroller zapp xtra foldable seat nih kalau fold memang kecik jugak but keburukan stroller nih adalah berat ok...fuh...tapi tulang empat kerat fa nih masih mampu mengangkat ok...lepas nih naik muscle plus 6 pack la mama...=)


4 comments:

S. Faezah said...

nmpk slesa sgt baby isa dlm stroller quinny..
btul tu..klu seller cepat bg feedback, kita akan rasa yakin nak bli..hihii

hidayah said...

dah lama x on9.. jenguk2 blog akak je..dah kluaq pon baby isa.. alahai..comelnya baby akak.. thniah kak! dah jadi ibu =)

seri.selaseh said...

Quinny ... sgt branded. X mampu nak beli

Chooyaya! said...

macam best jer. nanti fa tunjuk macam mana nak fold sebab kiter ingat nak beli second stroller. kiter pakai quinny moodde tapi gabak nak mampos. menyesaaaalllllllllllllllll