Labels

Monday, September 23, 2013

Setahun bersama & wangsa grill chef zubir


Allhamdulillah syukur sangat last saturday bersamaan 21 september 2013...fa dengan hub genap setahun bersama as husband & wife...paling happy my little isa pun nak jugak lahir 21 hb..so sabtu lepas genap la baby isa 2 bulan...syukur sangat tahun nih celebrate first anniversary dengan hadiah paling bermakna and tak ternilai baby isa...tak pernah jangka yang kitaorang akan celebrate 1st anniversary bertiga...


hopefully our marriage will last until jannah..and family kita bahagia dan dirahmati Allah S.W.T....amin


lama tak bercerita pasala makanan dekat blog..so hari nih kita cetita bab makan  ya....siang tu hub ada kelas...so malam tu hub ajak pergi dinner...so kitaorang ajak sekali kakak hub sebab nak try makan dekat WANGSA GRILL CHEF ZUBIR...sebab ada hari tu fa dengan hub lalu ternampak kedai nih..terus teringin nak try...malam tu kitaorang pergi...mak aii...full house uolls....kena tunggu turn.. nasib masa nih baby isa dengan menyusu sampai tertidur dalam kereta...so weolls tunggu la dalam kereta...tak lama pun..dalam 15 minit kot...


dah dapat table terus la order...masa nih fa nak try lamb..tapi sayang sekali...lamb dah habis..banyak juga menu dah habis...sebab waiter dia cakap weekend memang ramai orang...alahai stress fa...so next time kena pergi lagi ye hub...please...malam tu macam hari makan sedunia..order dari appetizer sampai la ke dessert... almaklumla celebrate anniversary kan..

 
lucky day kitaorang...chef zubir ada dekat wangsa grill....konsep kedai nih open kitchen...busy chef zubir siapkan order...yela full house kan malam tu...





sebelum makanan sampai...tidurkan si kecik isa dulu..time nih dia okey la..sebab baru lepas menyusu dalam kereta kan..so sumbat pacifier....tepuk-tepuk sikit tidur la dia..tapi bab tepuk sampai tidur memang hub yang pro..kalau dengan fa...baby isa tak nak sangat..dia suka menyusu sampai la tidur...haha..dia tau la kan papa dia tak ada susu...haha...so sekarang  pergi kedai makan mesti bawak stroller senang baby isa nak tidur... alasan kan..sedangkan senang mama dia nak makan...









yeayyy..baby isa dah tidur...so harus la bergambar....





yippie..appetizer dah sampai..nachos...sedap tau...wajib cuba...


seterusnya harus la main course kan






















last sekali mesti la dessert...kitaorang order lava cake



so far semua makanan dengan wagsa grill memang sedap...tapi portion agak sikit kot..kalau nak try memang wajib try la...kalau tak kenyang kita serbu kedai mamak pulak lepas tu...




4 comments:

selaseh said...

ooo... ingatkan kat seksyen 13 shah alam je ada Chef Zubir nyer restoran ni. Tak berani nak cuba. Nampak exclusive sgt. Kalau bleh letak harga menu tu lagi bess..

selaseh said...

ooo... ingatkan kat seksyen 13 shah alam je ada Chef Zubir nyer restoran ni. Tak berani nak cuba. Nampak exclusive sgt. Kalau bleh letak harga menu tu lagi bess..

S. Faezah said...

aah nmpak tempting..tp portion tu xckop utk kite kenyang klu tgh lapo..hihi

fahira fuadi said...

Sedappnyaa !
mahal ta mkan kat sna kak ?

http://mysweetfafafey.blogspot.com/