Labels

Wednesday, September 18, 2013

part 3: bersalin oh bersalin (ending)


Allhamdulillah baby isa selamat dilahirkan jam 2.22am...syukur sangat semuanya selamat and baby isa allhamdulillah cukup sifat and sihat...so nurse dekat labour room suruh tunggu kejap dia call nurse ward untuk pick up kitaorang..hahah...masa nurse ward datang tengok and check baby...baby isa dah poo poo pun... yeayy..good boy syg...then fa baring atas katil and peluk baby isa..nurse hantar kitaorang pergi ward... ward dekat hukm jenis open ward..so far bagi fa selesa...


sampai ward...nurse minta pampaers and baju untuk baby isa...ward hukm tak payah bawak barang baby pergi labour room...diorang guna barang hospital ja...bila balik ke ward baru guna baju sendiri.... nurse cuci poo poo baby isa and pakaikan dia baju...then tinggalkan kitaorang...hub, mak sedara and mil pun teman kejap dekat ward then diorang nak balik untuk bersahur...tinggal la fa dengan baby is berdua bermalam di ward...nih forst time fa kena warded...tak pernah lagi warded...so perasaan macam boring amat...nasib ada baby isa...fa tenung ja dia tido...tak sangka nyawa yang fa bawah 40 minggu dalam perut nih..sekarang dah depan mata fa...setiap masa belek baby isa ja...sampai tak tido fa masa dalam ward tu...ada jugak la baby isa nangis nak susu...masa tinggal sorang dengan baby isa dalam ward macam cuak jugak sebab fa tak pernah handle baby...pastu takut kalau isa nangis nanti fa blur...first time la katakan....tak sabar nak tunggu siang...nurse cakap if tak ada apa-apa kitaorang boleh discharge...


pagi tu doktor datang melawat and dia cakap fa dengan baby boleh discharge...terus tak sabar nak balik...whatsapp hub bagitau....masa dekat ward baby isa poo poo tiga kali u olls...kencing fa tak perasan..nurse pulak cakap kalau tak kencing tak boleh balik lagi..terus la sedih pulak..baby isa please kencing..dalam 1 lebih tu nurse lain datang cakap dah boleh discharge and bagi bill suruh hub pergi bayar.... yeayyy...finally..nurse cakap baby mesti terkencing masa poo poo...maybe fa tak perasan kencing isa sebab kencing baby sikit sangat...


masa dalam ward baby isa ada nangis nak susu...so fa susukan baby isa...masa nih fa tak sure susu dah keluar belum..sebab baby isa menhisap ja...fa rasa kalau ada pun sikit sangat kot..tapi baby isa bersabar dan menghisap ja..lama jugak dia melekat dengan fa....baus jugak...baby cuba menghisap even tak keluar susu... baby macam stimulate bagi keluar susu...dalam 2 petang tu fa dah boleh discharge dengan baby... allhamdulillah...semuanya sihat...bil bersalin normal fa tanpa epidural dekat hukm dalam rm500 lebih sahaja..







3 comments:

mama ila said...

tahniah..comelnya baby =)

Ila lyana said...

Comel baby isa ~ :)

Norhazrina Abdul Hamid said...

besnye. dah selamat semuanya. lg brp ari nak habes pantang?