Labels

Wednesday, September 25, 2013

check up 2 months baby isa


little isa kan dah 2 months...so perlu la check up and injection kan...wink..nih la buat mama nervous..isa relaks ja..tapi mama yang nervous sebab masa check up sebulan..bukan main nangis meraung kena cucuk... mama mana la tak sedih tengok anak menangis macam tu..sampai rasa biar la mama yang tanggung sakit tu... patut la before nih baca status mama-mama semua sayu bila tengok anak sakit..now my turn ada feeling macam tu...sampai kadang rasa nak nangis kalau anak rasa sakit or nangis kuat....kesian sangat dekat anak... lagipun diorang kecik kan.....tak tahu apa-apa lagi....isa nanti besar jangan lupa mama tau....


isnin lepas kitaorang buat appoiment nak check up isa....fa dengan hub decide tak nak pergi kkia...bukan sebab kkia tak bagus...sebab malas nak tunggu lama kan..kesian isa kecik-kecik nak tunggu lama sampai 2 jam...so fa pun google la klinik pakar kanak-kanak yang bagus and dekat...last fa decided nak pergi klinik pakar kanak-kanak shanaliza dekat wangsa maju..ala..sederet dengan hospital naluri...


hub set appoiment pukul 6.30pm...senang la lepas office hour kan...masa pergi nasib tak ada orang... dah sampai register..pastu timbang berat baby isa...now berat dia 2 months dah 5.3kg...patut la senget mama dukung kamu sayang..tapi tak apa..membesar dengan sihat ye sayang....masa nih cuak jugak la fa takut baby isa nangis sakit kan...




nih before inject..haha..muka baby isa macam cuak kan..nervous jugak ke yunk...hehe..baby isa kan strong.. boy kan...hero mama tak boleh nangis-nangis...



then nama NIK ALIIF dipanggil..rasa janggal pulak..sebab kan kitaorang selalu panggil ISA...hehe...lupa yunk nama kamu NIK ALIIF ISA...hehe...dah masuk baringkan baby isa...doktor tanya baby isa ada demam ke..fa cakap tak...so dia suruh pegang tangan baby isa...nurse pegang kaki and terus inject... agak lembut la doktor tu inject...baby isa pun nangis masa kena cucuk and ubat masuk...lepas tu dah stop nangis.. tak la macam inject 1 month tu..meraung..sampai bagi susu pun lama baru nak...lagipun fa tengok nurse tu macam kasar ja inject baby isa...



NIK ALIIF ISA - days 65

muka ada senyum lepas inject...good boy sayang mama...balik rumah fa lekatkan cool fever..risau takut demam..sebab orang cakap injection 2 months selalu demam...doktor ada bagi ubat demam..if demam boleh bagi ubat...tapi allhamdulillah baby isa tak demam....good dear...anak mama kuat dan kena kuat kan... sebab anak mama kan boy...nak jaga mama dengan papa dengan adik-adik nanti kan..opss...adik??? ok.. lambat lagi kot..fobia bersalin pun ada lagi...


sekarang baby isa suka senyum dengan ketawa kalau kita agah-agah dia...tapi ikut mood dia la.. tapi dah makin kerap senyum..dulu jarang sangat...pastu leher dia pun dah agak keras... kalau dukung suka la angkat kepala dia nak tengok-tengok...tak sabar tunggu baby isa pandai main..



1 comment:

Naema Shahrul said...

baby isa macam fa..comel..rambut lebat jugak 2..berat 2bulan dah bape ye..