Labels

Monday, September 9, 2013

allhamdulillah....selesai dugaan berpantang


lamanya tak update blog..rasanya last update masa dalam pantang kan..allhamdulillah sekarang fa dah habis pantang...today dah 51 hari...wink..wink...best oooo perasaan habis pantang....bab makan dalam pantang fa ok lagi ok..boleh terima makan terpilih...maybe sebab mas preggy kuat sangat melantak..semua teringin..so dah puas kot makan... so masa pantang awal-awal hari tu selera fa kurang sikit...makan ke tak pun tak kisah..maybe penat nak biasakan diri dengan baby..yela..bila dah ada baby nih..jangan kau harap nak buat semua benda yang ko plan...timetable hari-hari baby yang tentukan..nak makan or mandi kena tunggu baby tido dulu..tak pun kalau ada orang ganti handle baby..so dapat la terkejar-kejar mandi makan semua...


bab yang tak sabar nak nak habis pantang ialah berjalan keluar rumah..ooo....tu tak boleh tahan kot sebab fa kaki jalan..hahah...dah la berpantang time raya..azab betul tengok orang pergi beraya...fuhhh... hope lepas ni  kalau bersalin lagi jangan la time raya...tengok gedik dah nak pikir baby lagi..100 hari pun belum fa oiii.. sesabar la.sorang nih pun mama dia dah tunggang langgang...hahaha....


tapi fa dah bawak baby isa g jalan-jalan semalam..tu pun pergi jusco au2 ja nak beli pampers isa... tu pun confident sebab jusco kan baby friendly...nursing room semua merata tempat...ya la baby isa nih kalau nak susu...mak aiii..maybe 1 jusco boleh dengar dia nangis tak sabar...tapi alhamdulillah baby isa behave ja masa kitaorang keluar....duduk dalam stroller...first time nih baby isa try duduk dalam stroller g jalan... mula tu dia tido ja..lepsa tu merengek sikt nak susu..lepas dah bf...letak dalam stroller terus tak tido...excited kot tengok merata tempat....suka ya sayang..puny la dia menahan mata dari tido..lepas tu naik keta.terus zassssss tido..


fa dapat banyak request suruh update pasal pengalam bersalin...next update ye dear...sebab nak update tu perlu kekuatan...fobia masih terasa nih..hahah.....next post ye..insyallah..




tengok dia excited ja dalam stroller...



nursing room yang sangat selesa dekat jusco....i loike....


1 comment:

Irine Nadia MaRceLLo said...

cepatt! x sabar!!

-fan blog ni- hehe-