Labels

Wednesday, August 21, 2013

check up 1 month baby isa & mama


Kalau nak diikutkan hari..isnin lepas genap sebulan (30 hari) baby isa...tapi kalau nak diikutkan tarikh..hari nih 21/8 kiranya sebulan baby isa dalam pelukan mama... 21/7 jam 2.22 pagi baby isa lahir...mama bersakit-sakit melahirkan baby isa..allhamdulillah baby isa lahir dengan mudah tanpa ada masalah..allhamdulillah. ..mama pun tak sakit lama..allhamdulillah doa mama termakbul....sekarang baby isa dah makin besar..tak sabar tunggu baby isa boleh ketawa..boleh main2...alahai...tak sabar mama


Today ada appointment check up baby isa dengan mama dekat kkia... pukul 9 pagi... berat baby isa sekarang dah 4.1kg...patut lenguh jugak mama dukung baby isa time menyusu... teruskan bam bam ye baby isa.boleh mama gomol2 kamu nanti....masa injection hepatitis b tu...bukan main melalak anak mama nangis...cian mama tengok...mama pun nak nangis tengok anak mama nangis tau....sekarang baru dapat rasa perasaan ibu-ibu kalau anak meraung sakit..


Fa pun kena check up tadi...check urine..check hb..luka jahitan...berat dengan bp..allhamdulillah semua ok..jahitan pun dah baik....berat fa dah turun 12kg..wink.... nak turun lg 10kg...harap berjaya la ya...




Nik aaliif isa - day 32

2 comments:

norfatin afifah said...

wahhh..bestnyerr...kak share la tips nk kuruskan badan tu..dlm bbrapa mggu trun 12 kilo..bestt tu...plezzz (silent reader)

norfatin afifah said...

salam ai kak...
bestnye dah trun 12 kilo dlm bbrapa mggu..share la tips kak..tringin nk mcm akak ni..hehe :) (silent reader)