Labels

Friday, July 12, 2013

tengah sarat vs puasa


3 hari rasanya tak mengupdate blog....today dah ramadhan ketiga kan...Allhamdulillah sarat menunggu hari fa masih mampu berpuasa selama 3 hari...maksudnya my baby masih di dalam...today genap 39 weeks... tapi tak ada tanda-tanda baby nak keluar lagi..mungkin tengah final touch up kot kan sayang...mama dah tak sabar dah tunggu kamu keluar...setiap hari kalau ke toilet mesti check kot-kot ada darah or brown spot...pastu kalau terasa senggugut sikit..terus eh nak beranak dah ka....haha.. betul tak mommies yang tengah menunggu hari...mesti sama kan kecuakan macam fa nih...tambah yang first timer nih,,,


berbalik kepada tajuk la kan..melalut sampai entah ke mana....okey..preggy vs puasa... yes orang preggy nih dibenarkan tidak berpuasa kan..kalau memudaratkan baby or mama dia...tapi bagi yang rasa mampu berpuasa...better kita berpuasa kan...at least dapat melatih baby dalam perut untuk berpuasa and sabar ye tak...tapi bagi yang tak mampu sebab alahan yang kuat atau sebab lain..dibolehkan tak berpuasa kan..


hopefully my baby keluar before edd ya...takut kalau dengar induce...macam sakit sangat ja kan kalau induce...good boy keluar before edd ya...=)



2 comments:

PuanSyimaSyaz said...

hi... i dulu pun tgh sarat masa puasa tp baby keluar 1 week b4 raya...
mula2 awal tu puasa..dtlah 13 hari tapi sbb asyik kena masuk kuar wad je trus nurse kata takyah puasa...

tp kalau u larat..boleh je teruskan puasa.selamat berpuasa n insyaallah baby will pop out soon.. bila tiba masanya.. =)

fa.ismail said...

yeke sis...so far mampu lg berpuasa.. tula xsbr2 baby keluar sis