Labels

Tuesday, July 2, 2013

Barang hospital mama & baby dah ready


37 weeks bersamaan 9 months plus preggy baru la mempunyai semangat nak kemas bag hospital...(sila jangan contohi fa ya wahai mom to be)...sepatutnya 7 months preggy tu dah kena ready..in case baby nak keluar awal..tapi allhamdulillah sempat dah fa kemas beg hospital dikala 9 months...and baby still happy inside tummy mama ...mesti baby tau kan yang bag tak berkemas lagi...tu yang dia pun dok rileks lagi dalam tummy mama...now mama dah ready sayang...menunggu kamu ja wahai baby N....dulu fa ada berkongsi CHECKLIST FOR MAMA & BABY...now semuanya dah terkemas rapi di dalam bag...



barang baby
Beg baby
Baby Diapers (10 keping)
Baju / seluar (5 pasang)
Minyak mestika baby
Baby Wipes/Wet Tissue (1 pek)
Tuala Mandi (1 helai)
Stokin/Sarung Tangan Bayi (5 pairs)
Peralatan Mandi
Bedung (3 helai)
Barut (3 helai)
Topi (1 helai)
Sapu tangan (1 helai) 


pastu fa dah ready barang baby untuk dibawa ke labour room..fa dah letak dalam satu paper beg kecil...so nanti hub tak payah susah-susah selongkar beg tu kalau nurse minta barang baby...kalau nurse minta..just bagi beg kecil tu terus dekat nurse...

barang baby untuk dibawa ke labour room
baju/seluar (sepasang)
baby diapers (1 keping)
Stokin/Sarung Tangan Bayi (sepasang)
Bedung (1 helai)
Barut (1 helai)
Topi (1 helai)


 

barang mama
Kad Lawatan Hospital / Buku pink
Kad Pengenalan
Telefon Bimbit
Baju (2 helai) 
Palazzo pants (untuk keluar hospital)
Stokin (1 pairs)
Kain Batik (1 helai)
Panties (3 helai) 
Disposable panties ( 3 packs)
Peralatan Mandi (Pencuci Muka, Berus Gigi, Ubat Gigi)
Tuala Mandi
Maternity Pad(1 pek)
Selipar (1pasang) 
Makanan/Minuman (Air Masak/Horlicks,Buah Kurma, Air zam-zam)
Bag Plastik
Baju Sejuk (Sweater) (1 helai)
Breast Pad (4 pair)
Nursing Bra (3 helai)
Tuala muka (1 helai)
Minyak mustajab pati halia
Tisu


 

tadaaaaaaa.....semuanya dah tersedia and ready to go...hanya tunggu masanya sahaja...



7 comments:

man said...

semoga selamat ye..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Natasha Binti Nordin said...

ALhamdulillah la akak buat entry ni . Sha skang tgh 32 minggu 6 hari . esok 33 minggu , tengah blur nak packing apa dalam bag . Btw, selamat bersalin nanti . Semoga segalanya berjalan dengan lancar . Banyakkan selawat ye kak . Sha pun tak lama lagi . :)

fa.ismail said...

Man: amin...tq

Natasha: amin..tq dear..hope natasha pun nnti mudah dh selamat ya dear

SFaezah said...

amin.semoga selamat bersalin nnt..
nk ckp lbey,sy blom ada pengalaman lg :)

Mooniqueen said...

Alamak ingatkan MQ je lambat ready brg hosp, rupanya ade geng la...hihi...

Nurul Husna said...

Husna dah 33 minggu ni...ingat dlm masa tdekat ni nak kemas n basuh baju baby n packing siap2...mana tau baby nak sambut puasa ke...hehe

EIKA said...

wah.....tunggu masa ja nak bersua dgn bby ni :) mesti berdebar2 n hepi kan :) ika doakan semua nya selamat nanti ......