Labels

Monday, July 8, 2013

9 bulan mama & baby


Allhamdulillah...pejam celik today dah 38 weeks 3 days mama bawak baby dalam perut...dah 38 weeks nih setengah orang dah bersalin..tapi my baby still dalam perut lagi tengah bergumbira...so terpaksa la mama dia menghitung hari detik demi detik menunggu si kecik keluar...suka ya duduk dalam perut..tak puas lagi kot dalam perut tu..baby jangan overdue ya...takut pulak mama kalau nak kena induce...


sekarang nih fa selalu banyak jalan..bab tawaf shopping mall masih kuat...kuat berjalan nih..hope la baby keluar cepat kan...tapi kuat berjalan perlu jugak kuat makan..makan pun masih berselera besar lagi.. kejap-kejap lapar..macam mana la berat tak naik banyak...alahai..nanti pantang kena kerja keras la jawabnya... sekarang tak kisah pun nak naik berapa..asalkan baby sihat and mama pun sihat....


bab sakit pulak...dah 9 bulan...baby pun dah besar so sakit belakang makin terasa la...tambah dekat pinggang... kadang-kadang sampai senget jalan menahan sakit pinggang...sekarang kadang sakit bawah perut...sebab kepala baby dah ke bawah so pressure bawah perut kan..tu yang sakit...and satu lagi sakit celah peha...tu pun sebab kepala baby ke bawah kan...nak berdiri perlu betul stabil..baru boleh jalan.. kalau tak sakit jugak..paling menduga time tido malam...nak tukar position time tido memang sakit dan perlukan masa untuk ubah...kalau tersalah sikit..mahu terkeluar air mata....sekarang bila dah merasa sendiri experience membawa lagi satu nyawa dalam perut nih..baru tau betapa susahnya mengandung...betapa susahnya dugaan seorang untuk bergelar ibu...yang masih ada ibu tu hargai la diorang selagi diorang masih ada nih k..


yang belum preggy..banyakkan berdoa..insyallah time korang akan sampai..mungkin yang membezakan lambat atau cepat...tapi jangan lupa berusaha dan berdoa...





4 comments:

cik chinta said...

da last bru npk perut besa. Klo x kcik je kn.

ruby rosli said...

fa, lawa baju. beli mana?

fa.ismail said...

Cik chinta: tula..last nh perut mkin mmbesar lg

Ruby: baju nh thepoplook

SFaezah said...

kurus nye awak even preggy.. :)