Labels

Friday, July 19, 2013

40 minggu


ramai yang tertanya-tanya fa dah bersalin ke belum..ada yang whatsapp, sms, pm fb, instagram lagi...wow..ramai tertunggu-tunggu ya...korang tertunggu-tunggu tambah la fa..lagi la tertunggu-tunggu... fa belum bersalin lagi..today genap 40 weeks..yes my due date today 19 julai...tapi hari tu pergi check up dekat HUKM..doktor cakap kkia kira salah due date fa...dia tukar due date fa 20 julai...ala..sehari ja pun kan beza..tak mengubah apa-apa pun..sebab baby macam suka ja duduk dekat dalam lagi...


check up lepas doktor tambah lagi 9 hari kalau fa tak bersalin lagi...so kalau tak jugak gaya macam baby nak keluar terpaksa la serah diri dekat hospital 29 julai nanti...maybe kena induce..dengar induce dah macam seram kan..mesti lagi super duper sakit..tapi kalau itu ketentuan Allah S.W.T..fa redha...mesti ada hikmah kan...fa bersyukur sangat sebab tak ada masalah sepanjang preggy nih...Allah permudahkan perjalanan preggy fa dari mula sampai sekarang...tak ada alahan, hb, bp semua okey..kencing manis tak ada... fa and baby sihat...Allhamdulillah...maybe penantian baby keluar adalah dugaan kecil Allah bagi dekat fa... tambah bulan puasa kan...kena la belajar bersabar..ye tak??


best bila tengok instagram, fb ramai membe yang due lebih kurang fa selamat deliver baby...comel-comel pulak tu...lagi la tak sabar fa..hehe..tapi masa tu akan tiba jugak kan..so bersabar.maybe baby kesian tengok mama dia kena ganti banyak nanti...so dia pun nak keluar lambat...tak kisah la sayang...asalkan baby sihat dekat dalam...dapat menunggu selama 9 bulan..tak kan seminggu ja lagi tak boleh sabar kan...

4 comments:

Irene Dahayu said...

wow.. fa dah 40minggu... akak ari tu bersalin Adam Amsyar 40w 2d... selamat datang ke Dunia Ibu fa..

ieza said...

aah ptutnye hari nih due date i jugak... xpe fa, baby comfy sgt dlm prut fa tu hehe.. nk bg can kt mummy die tdo puas2 dlu kot hehe..
induce x sakit pun insyaAllah i aritu induce ok jek siap tdo lg, bgn2 trus bsalin...
insyaAllah, byk kan jln, doa byk2 k dear :)

Irine Nadia MaRceLLo said...

Good luck kakfa! Moga segala urusan akk untuk bersalin dipermudahkan. Push kuat2 tauuu! :)

Nur Afifnabiha said...

Hari2 tngk blog fa nk tau da deliver ke blum.. hopefully segalanya dipermudahkn.. :-)