Labels

Thursday, June 6, 2013

set tilam untuk baby


persiapan barang baby N and mama dah kira 95% siap la..nih yang fa plan nak disediakan before bersalin... barang lepas bersalin pikir kemudian la ya....selalunya bab sediakan barang baby nih mama ja yang excited terlebih..kaum bapak-bapak nih relax sikit...kalau mama-mama nih excited survey barang...buat checklist... beli-beli..risau kalau barang baby tak cukup..betul tak??? tambah first baby..keterujaan tu berganda kan...


barang baby yang fa pikir lama jugak nak dibeli adalah set tilam untuk baby...baby kan kuat tido..so harus la sediakan set tilam..sekarang nih famous set tilam kekabu kan....fa pun masa mula tu pikir nak beli set tilam kekabu...pastu bila berpikir panjang..set tilam kekabu nih memang best dah empuk..tapi agak tebal kan.. pikir la nanti baby dh boleh meniarap dan gerak takut jatuh pulak..haha...pikir panjang kan mama baby nih...
so last sekali terbekanan dengan quilt set...dah la corak semua memang geram-geram comel....tak percaya?? tengok nih..nih sikit ja fa letak..















haaaaaaaa....comel kan...tula banyak lagi corak yang available comel-comel..so bila dah tengok corak comel nih..apa lagi fa terus order...and banyak jugak fa survey dekat fb...fb amirah collection nih antara yang murah... so fa pun order la....




disebabkan bakal dapat hero..insyallah..so fa pilih design pun hero-hero punya design..banyak lagi design cantik..tapi fa terbekenan yang nih...and parcel pun dah sampai...kalau la yang keluar girl nanti..mama pasrah ja ..hehehe...tak sabar nak letak baby N atas nih nanti... quilt set nih boleh pakai lama..nanti baby N dah besar sikit pun still boleh tido atas nih.. kalau tilam kekabu or tilam baby kan macam kecil and sesuai untuk time baby tu kecil ja kan....so quilt set nih rasa berbaloi kot.. lagipun fabric dari designer cotton..so mommies? mana anda suka? kalau suka set tilam kekabu pun ok ja..depends la pada kemahuan sendiri kan... bagi fa..fa memang suka sangat quilt set nih..kalau nak tau price korang boleh pm owner Nur najwa amirah... dia juga jual set tilam kekabu...






4 comments:

Norhazrina Abdul Hamid said...

cute nye..nti nak tgkla.tp boleh request nak design cmne x? ke kena desgin ape yg ade je?

fa.ismail said...

norhazrina: dia dh ada design..nnti boleh pilih...

Norhazrina Abdul Hamid said...

ooo alaa..bru ingt nak request desgin sndiri..huhu..thx btw!

Baby Bee said...

sis..berapeek harga die ? sy pm amirah die x respon..berkenannyer nengok owl tu ....