Labels

Thursday, May 9, 2013

YAY or NAY contact lense time preggy


follower instagram faismail mesti dah terbiasa kan tengok fa post picture syok sendiri depan cermin dalam bilik..al maklum la tak ada orang tolong ambilkan picture...terpaksa la cermin jadi mangsa... nak buat kenangan and nak tengok perubahan diri time preggy kan...tu yang syok sendiri ja selalu..kesian follower instagramku........


kalau korang perasan...fa selalu pakai spek time preggy berbanding dulu akan pakai cotact lense kalau keluar....tapi sejak preggy nih fa dah tak pakai contact lense...masa memula preggy dulu..ingat lagi time kitaorang pergi honeymoon dekat krabi...fa pakai contact lense..pastu rasa macam tak selesa...mata cepat kering...nak kata contact lense lama..fa dah tukar baru...mula tu tak perasan lagi maybe sebab preggy...sampai terbaca dekat apps dekat phone pasal preggy...sometimes preggy mommies akan rasa tak selesa memakai contact lense...baru la fa tau..fa tak boleh pakai contact lense time preggy...after tu terus pakai spek jadi nerd nerd mom to be...


'Namun, bagi sesetengah individu, misalnya mereka yang mempunyai mata jenis kering, menghidap sebarang jenis penyakit okular (mata), wanita mengandung atau mereka yang sedang mengambil ubat-ubatan untuk penyakit yang serius, tidak sesuai menggunakan kanta lekap. Ini kerana dalam keadaan seperti yang dinyatakan, mata mereka biasanya lebih sensitif, mudah berlaku edema dan sebagainya.'







 



















tengok...semua picture syok sendiri fa bercermin mata...NO NO contact lense time preggy nih... then teringat pulak masa preggy berapa bulan tah.,.fa rasa spek fa macam kabur...terus la terasa maybe power naik kan..so ajak hubs pergi nak buat spek baru...masa test mata tu..power still sama macam dulu.. fa pelik la sebab memang kabur kalau jauh...orang kedai tu cakap ..nih maybe sebab preggy..so inbalance hormone kan...so after deliver nanti maybe ok macam biasa...then fa tanya pasal pakai contact lense time preggy...dia cakap kalau boleh avoid la pakai contact lense time preggy... takut infection ke apa kan....so bahaya...and conclusionya...mari kita bercermin mata sahaja time preggy.. 


nih bagi fa la..kalau ada preggy mommies yang selesa bercontact lense..so terserah la..setiap orang kan tak sama..=)


1 comment:

Siti Rahimah Abd Rahman said...

betol fa..imah b4 ni asyik pakai lens ja..pastu mata gatal sgt2 gosok smpi merah..then terus pakai spek smpi skrg..pakai pon time nk g jln2 ja..kt rumah mmg x pakai..time preggy ni la semua benda yg x berapa nk yakin tu kena elakkan smpi jmpa kesahihan baru blh caya..