Labels

Friday, May 10, 2013

MGTT & #5 barang untuk baby 'N'

today terpaksa pergi minum air gula dekat kkia...sebab arwah mama fa ada diebetes..so takut ada faktor keturunan kan diebetes...then nurse buat appointment suruh minum air gula pagi tadi pukul 8am....macam biasa la ambil no dan tunggu...wow first time today dapat no 1...keluar terawal kot pastu mrr2 pun tak jem..awal la sampai...then nurse ambil darah dekat hujung jari..sepatutnya ambil dekat tangan..tapi mesin rosak..so dia cakap ambil dekat jari ja...kalau tinggi baru kena repeat next time ambil dekat tangan....malam tu kena start puasa dari pukul 10pm...tak boleh makan kecuali air kosong sahaja...mak aii..pukul 12 lebih fa lapar kot,,tapi menahan ja....baby pulak bersilat gayung dalam perut...biasa la time dia katif tengah malam..habis la mama nanti kena berjaga malam dengan kamu sayang....


lepas ja ambil darah...nah perkara yang tak disukai preggy mommy...kena minum air gula segelas... mai ai...pekatnya la air gula tu...fa ada terbaca yang setengah tempat checp up..air gula diorang ada flavor...fa punya semata-mata air gula...ya pun buat la teh ais manis-manis..fuhhh..confirm fa telan dengan laju...allhamdulillah tak muntah...kalau tak tak pasal kena minum balik...tapi terasa la loya-loya... fa minum air kosong ja lepas tu..so far bertahan la dari muntah...sebaba terasa loya ja...


dua jam lepas tu kena pergi balik klinik untuk ambil darah...allhamdulillah..fa bebas dari diebetes... nih result sebelum dan selepas minum air gula...



lepas ja settle semua..nasib bawak buah jambu sebagai bekal loya...so hilang rasa loya lepas makan buah...fuhh..planning ke mid valley pulak nak terjah MOM & BABY EXPO...terpaksa la pergi sorang sebab hubs keja kan...haha/...semangat betul kan mom to be nih...nasib rasa berbaloi..sebab dia buka 3 hall...so banyak la choice kan and price pun fa rasa murah berbanding kedai and online...




nih ja yang fa beli sebab pergi sorang klan...tak larat mengangkut banyak barang...tah sah kalau tak membeli baju..haha..tambah rompers...hubs dah bising cakap baju banyak baby dah...takut tak lama pakai..okey hubs saya berpuasa tengok baju baby ya...tahan nafsu ya fa..hehe...then beli nursing pillow bumble bee...price biasa dalam RM90 lebih kan..kalau less dekat sogo pun boleh dapat RM79.. nih fa beli RM59...murah kan...then beli milk storage bottle and bags,,both brand autumz.. bottle tu rm28 untul 10 bottles and bags 7oz rm9 kot kalau tak salah fa.. .then beli drypers petpet newborn....price RM25..mahal ke ye?? sebab fa tak pernah survey harga drypers lagi..just mahu mecuba petpet dulu....kalau sesuai dengan baby...boleh teruskan..




nih pulak dapat free gift...drypers huggies and bumble bee insect repellent balm..so kalau baby kena gigit nyamuk boleh la try sapu bumble bee balm nih kan...ada tak yang pernah try balm nih?? berkesan tak? nanti fa try and fa akan cuba review ya....


7 comments:

dya said...

wahh..bby boy ha^^

bintanghati said...

hai fa. slm kenal..
bli dh kan brg baby skit2..
cik bin x bli pun lg, skang dh 6 bln..
hubby plak blum xcited nk ckp psl brg baby.. sbbnya baby blum kuar katenye..haha

Kisah Kami said...

fa nak tanye sikit ni... awak beli baby cot dekat mana ya ?

fa.ismail said...

kisah kami: baby cot beli dkt ikea sis

Kisah Kami said...

thanks.. berapa ratus awk beli baby cot? sorry baru perasan awk dh balas. haha. awk mom to be kan ? sy dlu pun mcm tu. tpi 5/6/2013 dh bertukar status dh. dh jdi ibu dh. hehe.. kalau nak tanya ape-ape silakan. sorry menyusahkan http://tasha-punyacerita.blogspot.com/

fa.ismail said...

kisah kami: baby cot mil hadiahkan.. dlm rm400 lbh xslh fa...awk dh bersalin ya..tahniah sis..mst best kn dh dpt peluk kiss2 baby

Kisah Kami said...

oh okay. thanks ya fa... memang best sangat.tak dapat menahan perasaan time tu.fa awk dh 8bulan kan? dh tak lama lgi ye :)semoga selamat. awak tengah cari diapers bag untuk baby jenis handbag kan? adik ipar sy ade beli beg mcm tu. dia beli semalam kalau taksilap.:)