Labels

Tuesday, May 14, 2013

kira baby movement & kick


last week fa ada antenatal check up untuk 7 months....sekarang dah perlu check up 2 minggu sekali..kalau tak sebulan sekali...so nurse dah suruh fa kira and tick pergerakan baby dalam masa 12 jam sehari...dari pukul 9am-9pm...baby kena ada movement dalam 10 kali..kalau movement kurang dari 10 kali..kena cepat-cepat pergi hospital...so far allhamdulillah pukul sebelum pukul 3pm...mesti dah cukup 10 kali kadang sampai terlebih...


tak kan la nak bawak buku pink kehulu kehilir tanda setiap kali baby gerak kan...so apa lagi..fa search la dekat play store application untuk kira baby movement nih...finally terjumpa BABYKICK TRACKER... nih paling simple and cute untuk digunakan...



nampak tak yang pink sebelah kanan tu...sekarang letak app nih dekat home screen handphone.. mudah..baby gerak ja..terus buka and click...




nih la rupanya application tu...comel kan...?so bila korang rasa baby gerak...click ja dekat baby kick and save... mudah kan....




nih la rupanya kalau korang dah klik baby movement...siap save dengan date and time..malam baru fa tick dekat buku pink....mudah kan?


nurse pesan tick bila rasa pergerakan or baby kick yang kuat..yang slow-slow tak dikira...baiklah nurse...


1 comment:

Miss Ary ✿ said...

salam fa =) dah bp bulan? fa due bila? xsabar ary nk tgk baby fa...dlm 7-9 bulan ni bolehlah amalkan surah maryam insylah utk mudah bersalin (^_^)