Labels

Monday, April 8, 2013

Set berpantang pilihan fa




rasanya dah lama fa survey set untuk berpantang nih...memang dari mula hingga sekarang memang jatuh cinta dengan set TANAMERA...kenapa??? sebab packagingnya cantik..hahahah...tak ada maknanya la kot suka sebab packaging semata-mata kan..tapi packaging TANAMERA memang cantik..ianya adalah kerana100% berasaskan tumbuhan semulajadi dengan penggunaan herba tropika minyak pati..Tidak menggunakan pewarna tiruan, pewangi, pengawet serta bahan kimia bertoksik ataupun jamu yang mana kita tahu mungkin memberi kesan merbahaya kepada si comel kita. Ia juga halal kerana tidak mengandungi bahan yang mencurigakan dan mendatangkan was-was. itula sebab tak membahayakan baby kalau kita consume atau guna produk nih....kesihatan dan keselamatan baby penting...tambah pulak fa plan nak breastfeed si kecik nanti....time dia jaundice tu...fa still boleh guna tanamera nih..setengah produk kalau baby jaundice mama kena stop sementara kan...


paling fa terbekenan dengan set tanamera produk VCO dia...boleh guna untuk prevent stretchmarks and guna untuk perineal massage kan..so memang berguna start dari preggy lagi...so memang berbaloi la kalau beli set TANAMERA nih kan...fa pulak kan dah macam ratu google..semua benda fa nak guna baca dulu.. so far review pengguna memnag superb la..terus fa jatuh hati lagi..lagi..dan lagi..


satu set nih ada 11 items..
1) Minyak Kelapa Dara 100ml :disapu pada faraj dan diminum umpama air selusuh
2)Sabun Mandi Herba 125gm: mengurangkan tompok hitam di bahagian pelipat badan
3)Minyak Urut Herba 100ml: membantu pembuangan angin dan lenguh di badan
4)Air Bunga Lavender 70ml: memberikan aroma kesegaran diri
5)Teh Herba 2gm*14 sachet: memanaskan badan dan melancarkan peredaran darah
6)Scrub Badan Boreh 20gm*4 sachet: mengurangkan tompok hitam
7)Mandian Herba 10gm*14 sachet: menyegarkan badan
8)Pilis 3gm*4 sachet: mengurangkan rasa mengantuk dan letih
9)Tapel 15gm*14 sachet: menegangkan otot dan kulit kendur di perut
10)Bengkung : menyokong postur badan
11) Herba Pembersih Wanita 10gm*14 sachet: menyahbau dan penyembuhan luka


sebab kenapa perlu pilih set TANAMERA
1. Selamat diambil oleh bayi dan ibu semasa di dalam pantang
2. selamat diambil walaupun bayi mengalami kuning dan tidak menyebabkan kuning semakin teruk
3. Membantu penyusuan ibu
4. Membantu ibu lawas air besar, ini penting kerana jika ibu mengalami sembelit semasa di dalam pantang, dikhuatiri luka ibu bertambah teruk
5.Membantu Menyembuhkan luka dengan cepat
6 Membantu memberikan tenaga dan mengelakkan ibu cepat lesu dan letih
7.Tiada sebarang kesan sampingan
8.Tidak menyebabkan ibu dan bayi rasa panas
9. Membantu menurunkan berat badan ibu


PRICE?? 
RM360 SM / RM380 SS 


MCM MANA NAK BELI?
tak perlu pergi jauh-jauh...korang boleh order tanya soalan dengan fa... boleh pm dekat page Lil'qarmaa / whatsapp fa 0149301585...


nanti fa review satu-satu produk tanamera nih ye..jom sesama guna...


5 comments:

cik chinta said...

jgn lupe review

fa.ismail said...

cik chinta: insyallah sis

Wawa Tasliman said...

memang plan nak beli.. wawa ada voucher tanamera boleh guna tak bila beli dengan awak?

fa.ismail said...

wawa: klau voucher xboleh beli dgn fa..=)

Nurul Husna said...

fa, mcm ok je produk ni...skrg husna pun tgh survey2 set pantang ni