Labels

Wednesday, April 3, 2013

preggy mommies vs air ais


ada tak mommies yang tengah preggy nih suka sangat minum air berais...kalau ada meh kita high 5 sikit... tak tahulah..sejak preggy nih nak air berais ja...baru rasa puas minum...pastu mula hari tu start la risau... boleh ke ye preggy minum air ais...start la keja fa google..nih la tabiat sekarang mencari info...google ja senang... terus baca cakap takut anak besar la...macam-macam fa baca...tak hiraukan pun..fa tetap minum...kalau minum baru rasa puas....tambah teh ais..ya ampun kalau dapat macam dunia nih aku yang punya la....tapi bila pikir baby sebab minum teh ais..manis kan...so now dah kurangkan.....tengah type nih pun terasa mahukan teh ais...tapi kuburkan saja niat tu....tak pasal nanti dapat kencing manis pulak minum teh ais kerap kan..


tetiba fa terjumpa soalan nih......dan penerangan sekali...


yeayyyyyy..hip hip hoooreyyyy.....soalan dan jawapan yang sangat membantu si gila air ais macam fa...dikala panas sekarang... heaven sangat kan dapat air sejuk...fuhhhhh..........







3 comments:

Miss Sapera said...

samala kite fa..sblm mengandung selalu air suam2 je minum bajet2 jaga kesihatan..alih2 mengandung ais setiap hari..huhu

Nurul Husna said...

doc saya lak pesan, boleh nak minum sejuk..tp jgn selalu..takut baby sejuk dlm tu..dia xde selimut xde apa..kesian kat dia..lgpun air ketuban tupun dah sejuk..

PwettyPearl said...

dun wori babe, me myself mmg hari2 minum ais ms preggy, smpai org yg tgk pun naik seriau, hehe, Alhamdulillah baby lahir sihat wal'afiat =) xde kaitan kot ngn baby besar pe sume tu =) =) =)