Labels

Wednesday, April 3, 2013

girl or boy?


ramai yang suka meneka gender baby dalam perut fa...diorang tengok perut pun dah tahu gender baby...fa salute la korang....tak payah jadi sonographer nak scan...just tengok dah boleh teka..ramai yang meneka dengan betul....heheh...fa sendiri pun tak dapat teka tau....jom kita tengok berdasarkan apa yang fa alami dan berdasarkan kalender cina..






Tanda Anda Akan mendapat Bayi Lelaki


  • Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung
  • Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit
  • Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh
  • Perut anda kelihatan bulat sempurna
  • Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap
  • Bentuk perut condong ke arah bawah
  • Sukakan makanan yang masam dan masin
  • Suka makan daging dan keju
  • Tapak kaki selalu berasa sejuk
  • Tangan selalu kekeringan
  • Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur
  • Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan
  • Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil
  • Hidung tampak lebih mekar
  • Selalu sakit kepala

Tanda Anda Akan mendapat Bayi Perempuan

  • Mengalami Morning sickness di awal kehamilan
  •  
  • Merasakan beban berat pada bahagian punggung dan pinggul
  • Payudara kiri lebih besar berbanding kanan
  • Rambut anda berwarna agak kemerahan berbanding sebelumnya
  • Bentuk perut condong ke arah atas
  • Perut tampak agak lonjong
  • Mengidam makanan manis
  • Sukakan buah-buahan
  • Suka minum air atau jus yang bersifat masam
  • Anda jadi lebih cerewet semasa hamil
  • Mudah moody berbanding sebelumnya
  • Kulit wajah mudah bermasalah berbanding sebelum hamil
  • Tidak suka makan roti bersama kulitnya
  • Payudara kelihatan mengembang
  • Suka menghadap muka kearah selatan semasa tidur


                                                         berdasarkan chinese calender pulak....





ini untuk suka-suka ja ya....semuanya ketentuan Allah S.W.T. fa tak kisah pun mana-mana..both fa suka..asalkan baby dengan mama sihat and selamat..tu pun dah cukup untuk fa....



1 comment:

NHikmah said...

due 23 okt ke?..sama ngn bday sy..
by the way..semoga dipermudahkan segalanya.. :)