Labels

Monday, April 29, 2013

cara hilangkan hitam pada pelipat ketika mengandung


today fa nak share something yang fa rasa amat berguna untuk mommies yang tengah preggy...tapi kepada yang tak preggy belum berkahwin pun boleh ja...sesuai untuk semua...time preggy kalau perasan dekat bahagian pelipat dekat badan nih akan gelap kan..macam berdaki....nih kan sebab hormon badan preggy mommies tengah berubah...oh my..mesti risau kan takut tak hilang kesan hitam nih...fa pun tak terkecuali... terus try satu sabun nih...


so far fa baru pakai beberapa hari...tak nampak lagi la perubahan kurang kesan gelap dekat pelipat tu...tapi fa dah notice yang dekat area siku and lutut fa yang selalu kering tu..dah tak kering dan mengelupas...sebab sabun nih melembabkan kulit... fa pernah cerita kan..hari tu bagaian leher jadi merah-merah sebab orang cakap alahan mengandung kan.. pastu naik dekat pelipat tangan pulak baru nih..memang gatal la...biasa la bila gatal cepat ja tangan mengaru dan meninggalkan parut...tapi memang miracle la..lepas guna sabun nih..terus tak gatal parut pun hilang even baru guna beberapa hari....


lepas guna and nampak perubahan dekat diri sendiri tu yang fa share dekat sini..sebab ramai preggy mommies or tak preggy mengalami masalah kulit kan...sebab banyak sangat product just focus untuk kecantikan kulit muka ja kan...sabun nih pun korang boleh guna untuk muka and satu badan... fa potong dua sabun nih...nak jimat la katakan..hehe..lagipun sayang takut habis nanti...banyak pulak fa review...tapi tak bagitau sabun apa kan...



nih la sabun tu...MARINE ESSENSE BEAUTY BAR...color pun comel kan....sabun nih berasaskan garam buluh...so memang natural product ya..so selamat digunakan even tengah preggy..untuk anak yang ada ezcema pun sesuai guna sabun nih..


Antara kelebihan ni :
- Mencerahkan kulit bahagian badan yang gelap - leher, ketiak, lutut, celah peha, etc
- Mengurangkan masalah eczema dan kulit sensitif
- Melembutkan kulit kering
- Menghilangkan jeragat dan kesan parut jerawat
- Merawat masalah bau badan


kalau korang berminat and nak order boleh whatsapp/sms shj fa 0149301585 atau email ke lil.qarmaa@gmail.com


5 comments:

Lin Ibnu said...

Kak fa.. how much? =p

dya said...

rm brp ini dear?

~AtiQaH~ said...

kak.. brape inggit ni.... minat plak nk try...

fa.ismail said...

1 ketul rm4o dear...sekotak rm105 ada 3 ketul

aisyah ghani said...

Kalau diikutkan memg kulit org asia tggara mcm kita ni gelap..cara paling slamat n brkesan adlah dgn scrubing..try sental sminggu 3 kali mmg dh bole nmpak prubahan..saya guna brooklyn coffee body scrub..harga 55 rgt je, scrub ni fokus pada stretch mark lps brsalin,selulit,daki2 n boleh langsingkan badan..bau die pon best sgt, klu nak order boleh whtapp sy 0179729475