Labels

Friday, April 12, 2013

breastpump pilihan fa


akhirnya my breastpump yang diorder online dah sampai...before beli nih fa as usual la akan google dulu..baca membaca dulu....ramai suggest guna brand medela nih....so fa pun dengan 0 info pasal breastpump nih..start la mengoogle...rupanya medela nih ada banyak jenis..and banyak harga..oh my sampai beribu riban harga breastpump...terduduk mak....terus la cari yang murahan dulu...pastu terbaca medela ada brand medela harmony....price dalam RM200 lebih..not bad jugak...so tetiba one day baca blog mommy shakina farhan...dia ada medela harmony and medela harmony sealed...dia lagi suka medela harmony sealed atau MHS....and MHS nih lagi murah dari MH....owh my..terus pm dia lelaju nak order..sebab MHS nih pre-order...


hajat di hati mahu medela freestyle macam dynas pakai tu...ramai cakap okey sangat dan mudah sebab pump elektrik....tapi mak aii...sampai RM1000 lebih....owh..kalau nanti ada rezeki lebih for baby insyallah mama beli...tapi tak dapat freestyle dapat medela swing pun okey...medela swing pun elektrik jugak.. best jugak....tapi MHS yang fa beli tu manual...so bekerja keras la mama nanti nak mengepam..demi hak kamu baby...mama sanggup okey...




nih la mhs yang fa beli tu..dalam sterile pack ye...even korang rasa tak penting pun nak mengepam susu time pantang..yela nanti kan 24 jam masa free masa pantang...boleh direct feed je baby...tapi ianya penting jugak breastpump nih...yela time tengah bengkak susu...sangat berguna okey breastpump...boleh pam untuk keluarkan susu..mana tau time tengah bengkak susu..baby kenyang lagi ka..tak nak menyusu.. pastu korang boleh pam susu buat stock..so time mengurut ka..boleh bagi susu yang korang dah pam dekat baby... kalau nak susu banyak mommies kena rajin buat power pumping..tu dari pembacaan fa la...so berguna sangat breastpump if korang plan nak susukan baby...


kalau korang duit melimpah ruah boleh la beli yang freestyle tu...memang sangat berguna..tapi depends la..banyak jugak brand breastpump nih..avent, spectra, tommee tippie...macam-macam la..depends kepada poket ye mommies...buat permulaan nih kita try MHS dulu..ada rezeki lebih..nanti kita plan lain pulak ye... fa beli MHS nih dekat THESHOP-A-BLOG...price RM135...murah kan...hopefully fa selesa dengan MHS nih.. and susu melimpah ruah nanti..ameen..hopefully banyak la stock untuk si kecik nanti..


1 comment:

dya said...

salam pagi sabtu to u dear.
dya follower sini..jemput singgah my blog ya ^^
panduan about preggy baik tuk dya gak tau..tq sharing ;)