Labels

Wednesday, April 10, 2013

Botol susu mana bagus?


sekarang nih dah macam-macam brand botol susu kan....sampai fa pun blur tak tahu nak pilih mana..but now dah decide dah dengan bantuan hubs untuk beli botol susu si kecik nanti...kitaorang ingat nak beli tommee tippee kot untuk si kecik...lepas baca review orang...banyak yang cakap okey kan...ingat nak beli masa expo maternity and child lepas....tapi tak buka pulak booth tomee tippee..meh tengok brand apa yang ada...tapi fa tak masukan semua la...kalau semua brand nak masuk sini..naknya entry nih sampai esok pun tak siap...



 dulu sebelum ada baby..memang selalu tertengok-tengok la brand avent nih..sebab banyak anak cousin fa yang pakai..sampai fa terpengaruh untuk beli avent kalau ada baby...rasa macam avent nih bagus sangat kan...pastu bila baca blog mommy banyak lagi rupanya brand yang bagus untuk dijadikan pilihan...haha..betapa ceteknya ilmu sebelum nih....pastu sekarang bila tengok brand lain yang lagi comel bentukan..terus reject avent..hahaha..mementingkan rupa betul mama kan baby...tah-tah baby suka...adoi... tengok nanti..sebab tak cuba lagi kan..pastu orang cakap avent nih mahal sikit kan..ye tak?




pastu tersuka MAM....sebab anak buah pakai MAM nampak selesa dan comel ja... pastu pikir pulak kang balik rumah tokma & tokpa berkumpul nanti..tertukar pulak...sebab sama...pastu hubs cakap tak payah la MAM....











pastu hari tu pergi mothercare klcc..ternampak si comel weego...weego nih botol susu kaca.... mama dah terbekenan pulak sebab comel...pastu pikir kesian pulak baby sebab berat..and takut jatuh pecah..so ku matikan saja nih nak beli weego nih....so far mommies yang pakai ok tak? rasa macam nak guna masa baby dah besar nanti...sebab kalau botol biasa tu dalam 6 bulan dah kena tukar kan...kalau glass botol nih kau pakai ja sampai bila-bila..bila pecah ja tukar...



 

bottle bulat momma nih sungguh comel kan..macam bentul apple je...dal la mok mok...huih comel betul..  shape nih nak memudahkan tiny-tiny jari baby tu pegang dengan kemas...shape stimulates baby's fingers and hand movement..wow..menakjubkan bukan??





nih la bottle pujaan malaya mama and papa untuk baby...tapi tak beli-beli lagi..sabar ya...nanti mama beli untuk baby ye bottle demok-demok comel nih..


rasanya dulu parents tak ada la memilih sesangat kan pasal botol susu nih...sebab botol susu dulu plain ja..tak bercorak..bentuk pun sama ja....parents sekarang bukan main..nak beli botol susu anak pun siap study lagi...mana bagus ke tak...biasa la sekarang banyak sangat pilihan and kalau boleh mahu the best for their kids kan...


2 comments:

cik chinta said...

kt bli mam.

Anonymous said...

my sil guna avent. but my mom dulu guna kaca. she said thats the best bottle since takde chemical yang memudaratkan. selalunya kaca botol ni tahan lasak, tak mudah pecah. but who knows kan. hik. good luck! :)