Labels

Friday, April 26, 2013

7 bulan mama & baby




Allhamdulillah today genap 28 minggu preggy...maksudnya dah 7 bulan dan dah masuk 3rd trimester... setengah org catrimester terakhir...nervous pulak sebab dah masuk last trimester kan...hopefully baby tunggu cukup bulan baru kuar..ameen....sekarang mama tak ready and kamu pun tak mature lagi dekat dalam tu...so bagi kamu complete dulu...dah ready semua baru keluar ya sayang...kan baby nak keluar bulan Ramadhan...bulan mulia kan sayang...so happy tendang-tendang, mengeliat dulu dalam tummy mama ya...


Allhamdulillah selama preggy 28 minggu nih Allah permudahkan untuk fa...tak ada sebarang masalah sangat preggy...syukur...hopefully Allah permudahkan sampai bersalin nanti..ameen...biasa la yang sakit pinggang and belakang tu..tu perkara normal preggy mommies kan...sekarang baru terasa cramp betis time tido.. kalau fa mengeliat time tido..kekadang cramp la sikit.gosok-gosok sikit hilang la..so far baru jadi 2 kali... ada sekali fa sapu yoko yoko dekat betis pagi tu..hilang terus...


baby sekarang pun makin aktif...tambah kalau fa terletak tangan dekat perut ke..mesti dia macam menolak... ganggu ruang dia kot...sorry baby...mama tumpang kejap je...kalau mengiring lagi la dia menolak... hehe.. sempit kot time mengiring....kadang rasa dia macam mengeletek mama ja..kadang mesti tergelak sorang sebab geli...heheh...geramnya dengan dia...siap la kamu keluar nanti...=)


this month punya check up kena minum air gula sebab arwah mama fa dulu ada diabetis..so anak kena minum takut faktor keturunan fa ada kencing manis kan..hopefully fa ok la minum air gula nanti...hehe



6 comments:

cik chinta said...

ble msuk tri-3 ni, ms akn bjln dgn cpt. spi x perasan da nk banak rupenye

fa.ismail said...

cik chinta: tula..msa awl dlu terasa mcm lmbt ja msa berlalu

Miss Ary ✿ said...

fa, baby fa boy k girl?? =) xsabar nk tgk baby fa yg cumei =)

Bongsu said...

same la. anak ramadhan. hehe. smlm pon minum air gula, 8 lak. kne kurangkan manis2 dah. haha

fa.ismail said...

Miss ary..insyallah baby boy

fa.ismail said...

Bongsu: yeke..sma bln la kita due nnti