Labels

Monday, April 1, 2013

3d/4d scan si kecik


okey..entry yang dijanjikan...now baru sempat upload picture and video tecik-tecik mama dalam perut nih....selalu lupa nak bawak cd...today alang-alang berada di rumah..zassss....terus upload... rabu lepas fa dah set appoinment dengan jezzlyn nak buat deatiled scan..alng dah detailed scan fa nak buat sekali 3d/4d scan....kitaorang pilih dekat Klinik Fauziah dekat Ampang nih je sebab dekat dengan rumah....tak kose i nak g jauh-jauh kalau ada yang dekat...disebabkan fa nak buat detailed scan sekali dengan 3d/4d so kena booked 2 slots....fa booked pukul 1pm...sebab ingat hubs boleh pergi time rehat...sekali hub EL terus one day kerana nak tengok si kecik nih....


time pergi tu terus daftar dekat kaunter...and terus dipanggil...nervous plak rasa mahu scan...hehe.. masa scan tu..jezz cakap buat detailed scan dulu la sebab si kecik nih pemalu...tutup muka dengan tangan comel dia tu...pastuy muka tu nak sembuyikan dekat uri...alahai..pemalu betul anak bujang fa nih...ikut papa la...pastu jezz cakap..alahai hidung mancung..oh ikut papa lagi..mama kau nih hidung sekembang taman...


jezz buat detailed scan lama...ukur panjang tulang kaki, tangan, jarak mata, tengok mulut sumbing ka tak...banyak lagi la..tengok jantung baby semua..allhamdulillah semuanya normal...syukur sangat mama...hopefully baby terus membesar dngan sihat ye sayang...last tengok gender...terus ternampak.. jezz suruh teka...apa lagi mama yang blur tengok meneka dengan ebtul...hehe..pasal gender kita rahsia dulu ye...







nih la dia si kecik dalam perut mama....time last-last dipujuk jezz baru la dapat tengok muka pemalu dia...dah perangai banyak macam papa..gaya tido pun cam papa...tapi muka mama kan??? heheh.. tak kisah la sayang...janji semuanya dipermudahkan dan kamu dan mama sihat...amin..dah tunjuk muka start la keja buka mulut comel dia tu...tengah telan air ketuban ye sayang..ke kamu lapar..


then jezz gerak-gerakkan perut fa nak pujuk dia suruh senyum..pastu dia boleh senyum sikit pastu nak nangis...alahai sayang.,...comel sangat muka cebik nak nangis tu...






anyone yang preggy dalam 18-24 weeks boleh la buat detailed scan untuk tau kecacatan dan pembentukan organ baby...3d/4d pulak sesuai masa 22 hingga 28 minggu..kalau lebih takut tak berapa clear sebab baby dah bam bam kan...fa buat detailed scan and 3d/4d scan nih semua sekali RM220 sekali dengan gambar printed and cd....so jezz nih memang famous... anyone yang nak buat boleh booked appoinment dekat website dia...kalau tak nampak muka tak ada charge..so apa tunggu lagi mommies...




8 comments:

Ummi Eila said...

wah comey nyew...he..due date ble?

Anonymous said...

Hai fa...fa dah bagitau anak bujang...hehe...suka baca blog fa...saya yang masih x kawen lagi ni boleh dapat tips..tq!

yanamz-blog.blogspot.com

tenku butang said...

bestnyaaa.. hemm.. jeles teman.. teman bila lea agaknya.. =(

fa.ismail said...

ummi eila: insyallah mid july dear

anon: hehe..allhamdulillah apa yg fa share hope dpt spread info dgn readers smbl santai2

tengku bitang: insyallah dear..ur turns akan dtg...bykn berdoa

ascil.punye.lah said...

eh terkntoi dah kat situuuu. anak bujang mknanya lelaki kan? hehe

fa.ismail said...

ascil: hehe..;)

Wawa Tasliman said...

time wawa buat scan 2D/4D tu mulut baby macak tengah bercakap2.. gelak je we all tengok.. tak sabar kan nak jumpa baby.. :)

fa.ismail said...

comel kan...dh tgk dia dlm perut..mkin teruja dan xsbr pulak kn