Labels

Wednesday, April 10, 2013

#3 barang untuk baby 'N'


last weekend kan ada maternity and children expo dekat mid valley...kalau dah nama fa....memang awal-awal teruja nak pergi...so terpaksa la husband ikut ja..sebab hubs tak suka tempat ramai orang macam tu....lantak la hubs..janji murah okey...nasib hubs tak ada kelas sabtu tu...so pagi dalam 10 lebih kitaorang dah gerak pergi mid valley...as usual...parking di gardens sebab senang dan banyak parking..malas nak mencari-cari parking di mid valley yang ramai orang..


so disebabkan sebelum nih kalau pergi kedai baby tanpa ada list nak beli..mesti blur tahap gaban punya tak tahu nak beli apa...so awal lagi fa dah siapkan list untuk shopping dekat expo tu...so lepas nih mommies sekalian yang nak shopping untuk baby..sila pikir dulu dan list nak beli apa..nanti ad ayang ternganga tak tahu nak beli apa..dan terlebih beli pulak....




nih yang fa grab dekat booth pureen...rasanya banyak beli dekat booth pureen.....fa beli maternity pad...sabun ABD powder punya...before nih dah beli yang liquid...pastu baca review mommies cakap yang powder nih lagi wangi..so grab la jugak..tak rugi pun.. sebab nanti kan selalu nak kena mencuci baju si kecik tu...baby wipes yang tak ada fragrance..masa nih kakak ipar kirim baby wipes...so fa pun ambil la jugak untuk diri sendiri...beli liquid clenser untuk cuci botol baby..fa ambil flavour mint...entah la best ke tak...sebab fa memang suka kalau mint-mint nih...sempat grab 4 pasang baju untuk si kecik...saiz tu dari newborn sampai 9 bulan fa beli..besar tak apa..tahan lama..hehe... yang dekat depan tu semua free gifts....ada pureen maternity toohpaste, head to toe wash dengan maternity pad...




nih pulak dekat booth lain-lain...beli mamy poko saiz s dua pack..satu pack bagi kak ipar sebab dia kirim.. nak beli size newborn dah sold out...kitaorang tunggu dia restock sebab dia cakap dalam sejam.. tapi tak sampai-sampai...so malas dah nak menunggu..next expo la beli..tak pun beli ja dimana-mana sebab mungkin tak ada rezeki murah...booth mamy pokok nih bukan main panjang lagi tau beratur...fuhhh...mencabar betul


then beli baby socks dekat booth apa tah...tak ingat nama...then beli oral care rabbit dekat booth MAM.....nih beli sebab fa pernah terbaca satu blog mommies nih..dia beli si rabbit nih...dia cakap senang nak bersihkan lidah dan mulut baby lepas menyusu....kan lepas menyusu banyak putih-putih dalam mulut... so boleh la guna nih...masukan jari je dekat lubang tu..senang nak guna kan...fa nih dah ternampak dekat booth MAM...apa lagi terus grab...hubs cakap nak buat apa benda nih..so kena la explain dekat dia baru la boleh beli...



ha..nih la cara guna..senang dan comel kan....nanti mulut baby bersih ja...




lepas dah habis membeli dekat expo tu..geram sebab tak jumpa ada certain barang dalam list fa lagi dekat expo tu..so ajak hubs pergi jusco dekat mid valley tu...lama fa tercari changing mat yang bercorak nih... finally jumpa jugak...fa ambil yang large ada gamabr fish...suka la hubs..sebab hubs tu kan gila memancing.. habis la baby nanti kena teman papa memancing....fa ambil size large..so senang kan baby besar sikit pun boleh guna...kalau baby wee wee ka masa tukat pampers...tak la basan tilam kan...


then beli cotton balls..nih guna masa baby ada tali pusat tu..nak cuci tali pusat baby...and beli napkins jugak..napkins sekarang comel kan...ada corak comel-comel..tak la plain ja....banyak tau kegunaan napkins nih..yela orang sekarang dah tak guna napkins kan..dah guna pampers kan....tapi tak apa la..kita beli sebagai langkah selamat..kot pampers habis tak sempat nak beli...boleh guna napkins dulu kan...fa kecik-kecik dulu pun pakai napkins ja...napkins nih pun boleh dijadikan bedung baby, sapu tangan, jadikan towel mandi, boleh korang jadikan selimut baby..wow..banyak kan kegunaan...fa rasa cukup kot satu pack nih..ada 10 pieces...ke tak cukup?


nih kira palaing sikit la beli..setengah orang..mesti sekali beli banyak barang...tah fa suka survey dulu..beli sikit-sikit...banyak lagi nih tak beli..tunggu nanti pulak baby expo and pureen warehouse sale..tu pun kalau hubs termakan pujuk nak pergi..heheh..


1 comment:

mama ila said...

wahhh..banyaknya barang baby..seronokkan shopping barang baby.. =)

salam kenal..ila follow sini =)