Labels

Wednesday, April 24, 2013

#4 barang untuk baby 'N' dari PUREEN CLEARANCE


today baru berkesempatan nak update pasal PUREEN CLEARANCE  weekend lepas kan.. fa dgn hubs pergi hari sabtu....plan memang nak pergi awal...al maklumlah hujung minggu confirm terbabas sikit bangun.. lagipun malam sebelum tu hubs bz buat project final dia..so kesian pulak nak kejut awal sangat.... kitaorang sampai around 11am macam tu..nih first time fa pergi clearance pureen nih..tapi dah baca blog mommy review pasal pureen clearance nih..so ada dah terbayang di tempat kejadian kan...depan-depan tu of course la jem sikit...kitaorang park dekat bangunan apa tah..RM3 ja per entry...so jalan kaki..tapi tak la jauh mana pun...masa jalan tu terserempah dengan IRINE...dia dah nak balik..awal ye Irine datang memborong...


tips nak pergi nih perlu terjah tempat baju dekat belakang..baru tempat sabun-sabun tu...tapi dah rasa kitaorang nih lambat..confirm baju pun dah dirembat mak-mak kan dah berehat ditepi memilih...so kitaorang grab je dulu sabun-sabun...


 

fa beli disposable nursing pads, detergen ABD liquid and powder, liquid cleanser adn baby wipes....yes baby expo sebelum nih di ENTRY INI dan INI fa dah grab sabun and baby wipes..nih saja tambahkan stock.. lagipun agak murah kan..so apa salahnya buat stock...pastu fa beli pureen streatch mark lotion brand PUREEN...before nih kan fa pakai brand cocoa butter di ENTRY INI...nih saja ja nak try sebab yang cocoa butter tu dah nak habis...dalam kotak tu dapat free cotton buds..then hubs pilih milk powder dispenser, teehther and bottle brush brand disney....pastu masa depan bakul bottle brush pureen nih..ada akak nih cakap dia lagi suka brush yang macam panjang nih...lagi senang dari bulat...so fa yang tak tahu mana bagus..ambil ja bottle brush brand pureen tu jugak..beli sikat rambut jugak sebab tak beli lagi kan..



 
 dah settle grab barang sabun semua tu..so kitaorang terus ke bahagian belakang..bahagian baju-baju....aim memang nak beli baju dekat sini buat basahan baby dekat rumah nanti...sampai-sampai mak ai...kosong offer bins tu...penuh la mak-mak dekat tepi tu memilih...so fa suruh hubs pegangkan bakul and fa pergi menyelit antara orang nak grab baju yanga da sikit-sikit lagi...kalau ada bakul susahnya nak menyelit kan.. dapat la dalam 10 pasang baju..tapi ada gak dua tiga helai tak ada seluar..tak apa la baby..nanti mama belikan seluar ye dekat mana-mana...tak pun mix je yang ada...fa ambil blanket and pillow and bolster.. cari yang siap bedding set..dah habis kot...so beli sapu tangan, towel, mittens and booties, bibs baby....


nih ja yang fa sempat beli hari tu...sebab ramai sangat orang...kepanasan dan kelaparan pulak.. so settle membeli ingat nak pergi pigeon sale pulak..tapi dah kelaparan...so fa ajak hubs pergi makan..ibu-ibu mengandung nih tak dapat menahan kelaparan..kalau lapar kena terus makan..kalau tak..tak senang duduk la... so kitaorang melepak dekat sunway pyramid makan lunch dekat situ...so lepas tu...macam rasa tak puas ja shopping untuk baby...terjah jusco sunway pyramid pulak membeli lagi baju baby...sebab geram tadi tak dapat grab banyak baju baby kan...




dekat jusco grab lagi 7 helai baju untuk baby..yeay..finally dapat baju lubang-lubang yang ada color.. kalau tak jumpa putih ja...sekarang terasa risau sebab fa banyak beli baju baby saiz 3-6 bulan la..9-12 bulan la... untuk newborn sikit ja...sebab baca blog mommies cakap baby cepat besar..saiz nb kejap ja pakai...kesian pulak baby awal-awal dah baju besar...tak apa ke ye mommies?




2 comments:

Irine Nadia MaRceLLo said...

hehee. time kite tsempak tu irine tengah penat gile.baru lepas meredah manusia2..huhu..

kakfa! jgn risau tau kalau baju newborn sikit, irine pun beli size NB ada 3 helai je. yg lain 0-3,3-6,6-9. beza 0-3m dgn newborn pon 1 inch je.

:) best tgk kakfa beli barang2 toiletries banyakk!

Kidbux said...

PUREEN Baby Wipes are created with soft, thick and moisturised cotton material … read complete at:
http://kidbuxblog.com/the-pureen-baby-wipes/