Labels

Saturday, March 16, 2013

Rasa baby gerak-gerak


ada yang inbox fa dekat facebook tanya macam mana rasa baby gerak....okey-okey..meh sini nak story sikit.. nih berdasarkan pengalaman la..sebenarnya fa rasa baby gerak nih start 4 bulan lebih..masa tu fa tak sure tu ke rasa baby gerak..yela..nih kan first pregnancy...so tak expert lagi...masa mula tu ada la rasa macam denyut-denyut ja dalam perut...pastu rasa angin gerak-gerak..tapi tak kentut pun.. pastu puas google... baru la tau tu rupanya rasa baby gerak..tapi masa tu nak dapat rasa hari-hari.. jarang sekali la dapat rasa...


sekarang fa dah masuk 22 minggu sehari..Ya Allah..kuatnya baby bergerak...rasa macam tangan, kaki dia tendang and tumbuk-tumbuk perut mama...kadang rasa macam dia berpusing-pusing dalam perut...kalau dulu rasa time baring ja..tapi sekarang time duduk ke jalan ka..dapat rasa jugak...tapi baby fa nih malu sikit dengan papa dia..kalau papa dia letak tangan dekat perut mesti automatik dia senyap...malu eh..kalau dengan mama..bukan main lagi dia buat martial arts...anak-anak.. dalam perut pun perangai dah comel...kadang tu sampai terbonjol perut sikit... 


alahai...kalau time dia aktif tu...sampai tersenak rasa perut nih...tapi tak apa la sayang..memang lumrah baby dalam perut aktif gitu kan...mama tak kisah kamu aktif..kalau aktif tandanya kamu sihat...teruskan membesar dengan sihat ye...kalau kamu diam...mama pun risau tau..hehe...


now fa dah 22 weeks...so fa plan nak buat detailed scan..allhamdulillah appointment pun dah buat next week dengan jezz dekat klinik fauziah ampang...detailed scan seeloknya masa 18-24 minggu preggy...pasal scan-scan nih..tunggu fa review lepas fa scan nanti ye..




rasanya ada bebird ke flower dalam nih?


3 comments:

nini said...

comel.....tatau la boy ke gurl...hehe

cik chinta said...

mcm bebird..ehee

Nurul Husna said...

skrg sy dah 18 minggu...dah start rasa denyut2 baby...tp x kerap la...tp bila xde rasa denyut2 tu sy mesti panggil baby..hehe