Labels

Thursday, March 7, 2013

maternity jeans untuk mama


mommies yang tengah preggy mesti ada problem dengan seluar kan?? walaupun perut fa nih tak la besar sangat...tapi jeans fa yang ada semua dah tak selesa dah..bila duduk ketat je dekat perut...pastu macam menekan perut....so conclusion fa akan pakai palazzo, skirts atau maxi dress...paling selesa maxi dress la..tapi tak kan nak bermaxi dress je hari-hari kan....so bising-bising la dekat en suami cakap macam perlukan maternity pants...


then kitaorang pergi jusco cari..terjumpa la pants brand scarlet...tapi bukan jeans...jeans scarlet maternuty tak best....macam lembut je material...so fa beli black pants dekat jusco....so far ok jugak la..



yes...stripes melintang memang menampakkan my baby bump besar...sedangkan ianya tak la besar sangat pun...comel-comel ja..al maklum la first baby..selalunya baby bump tak besar sangat..bak kata orang la..


then masa pergi motherhood expo dekat klcc tu...sempat ajak husband cari maternity jeans dekat klcc...masuk semua kedai tak ada...sebab maternity wear nih tak banyak....yang banyak barang baby..hehe... sian mama-mama kan....so bila masuk isetan terjumpa section for maternity.... fa try 3 jeans... at last pilih yang dark color...fa suka kalau jeans dark in color....





nih la pilihan fa brand 9 months..best dan selesa sangat walaupun agak mahal sikit...tapi rasanya standard la harga jeans kan...so nak selesakan mama and baby...terpaksa la juga...



terus pakai you all....selesa and best sangat jeans nih..tak rasa yang fa sedang pakai maternity jeans...heheh.. rasa macam jeans biasa ja...




lebih kurang macam nih la rupa maternity jeans...ada kain untuk tutup and support perut...nih la yang menyelesakan bila pakai maternity jeans atau pants..



4 comments:

tikah_rasha said...

dear, have you try to take a look on belly belt? It's another option for u if u still want to wear jeans that u have. Try to look on this blog:
http://www.sabby-radzli.com/2011/06/belly-belt.html

cik chinta said...

sm, me pon bli 9month

Hunny Kitty said...

comel je

Wawa Tasliman said...

suka kat handbag hijau awak.. hihi walaupun takde kaitan.. :)