Labels

Tuesday, March 5, 2013

#1 - first barangan for my little angle


ahad lepas hari terakhir motherhood espo dekat klcc baru la kita pergi...tu pun dah petang..tapi mak aii..orang still lagi ramai...fa masa pergi tu hajat memang nak terjah pureen ja..nak beli sabun-sabun untuk baby...tapi barang dekat pureen banyak dah habis....so sempat la fa sambar beberapa items..




dekat booth pureen fa grab sabun nak cuci baju sekecik tu...wet tissue, nappy cream, mitten and booties...saja ambil biru..sedangkan gender tak confirm..kalau boy or girl..blue boleh pakai...kalau beli pink..tak kan nak sarung dekat boy...so biru selamat untuk both gender kan...pastu baju new born sehelai.. seluar dah habis..nanti mama carikan dekat tempat lain ye...pastu dapat sample pampers pureen dry...


yang dua rompers merah ang ang macam raya cina tu grab dekat booth lain...biasa la keterujaan kedah dan kelantan..lagipun insyallah planning bersalin nanti dekat Kedah..tapi tu planning la...kalau baby nak keluar dekat kl pun nak buat macam mana...asalkan semuanya selamat....nanti bulan 4 dan 5 kita terja baby expo dekat mid valley pulak..masa nih lagi semangat la kot nak shopping sebab dah tau gender kamu.... tunggu end of this month kita scan 3d ye baby...


pastu lepas je habis shopping dekat expo..ajak papa pergi cari jenas maternity untuk mama pulak.. sebab dah terbiasa berjeans kan..so preggy nih jeans biasa memang dah tak selesa dah pakai...pastu mama masuk mothercare nak cari jeans...tapi tak ada yang berkenan..last terbekanan bib nih..sebab lembut sangat..yang penting ada less...



mama dapat jugak grab jeans..pasal maternity jeans nanti fa review ye..sebab tak pakai lagi....



1 comment:

Wawa Tasliman said...

tak pergi booth pureen sebab orang ramai sangat.. long Q nak bayar dan fikir barang pureen banyak kat Jusco..