Labels

Monday, March 25, 2013

ENTRY LARANGAN KEPADA IBU MENGANDUNG


amaran awal kepada ibu mengandung supaya tidak membaca entry ini atau scroll ke bawah entry ini ya...bukan apa dikhuatiri anda mengalami perasaan mengidam...kerana fa tidak bertanggungjawab ya.. entry ini mengandungi gambar makanan.....tapi kalau mahu rasa mengidam..cepat-cepat scroll ke bawah tengok gambar ye..wink..*


haha....semalam kan weekend...so en husband tak ada class...so apa lagi start la mak buyung menyampaikan hasrat mengidam dekat en husband...nih adalah padah mempunyai instagram..(sila follow ig fa : faismail)... selalu warga ig mengupload gambar makanan yang membuatkan manusia berbadan dua ini sentiasa terliur..dah rasa mahu nangis kalau tak dapat...adakah itu normal wahai manusia berbadan dua sekalian? ini mungkin salah hormon kan..tapi bagus jugak..=) hekkk...


misi pertama mahu try dip n dip dekat bangsar tu...nih sebab ramai sangat suka upload picture dip n dip yang mengiurkan seksi dengan lelehan chocolate...oh my...dip n dip nih berhadapan bank standard charted kot kalau tak salah....jugak berhadapan dengan House of Dolls si cantik Fazura tu...




yeay...ini la peneman setia yang sentiasa cuba fulfilled kehendak mak buyung nih...indahnya mengenangkan diri ketika preggy....so far semuanya dapat...tq papa baby 'N'....




SIL pun terjebak dengan mak buyung mahu try dip n dip....




usha menu dulu...sila tutup mata dengan harga yang tak berbaloi tu..sebab sekali sekala kan....kalau selalu kopak jugak 




brownies crepe



 

 waffle stick


 

dip n dip hot chocolate



 

strawberry dipatte



 

menikmati sampai lupa toleh kiri kanan..maaf ye...brownies crepe nih memang superb sangat...




 husband yang order strawberry dipatte..masa dia order...fa and SIL dah terbeliak besar dah mata..sebab tak pernah-pernah husband mengorder air gini..selalunya dia air gas je....yang memanis gini memang no no la for him....tapi...semalam...hari nih dalam sejarah...




tapi seteguk ja ya strawberry dipatte dihirup husband..pastu terus ambil 7up SIL....haa....kan dah kata....husband nih air chocolate manis-manis gini memang no no la untuk dia...




terpaksa la SIL habiskan air tu..pasrah je muka..sebab time nih semua orang dah kemanisan dah habiskan semua makanan....




kalau ada mak buyung termengidam selepas membaca entry nih..sila cepat terjah dip n dip dekat bangsar ye....



 lepas ja habis berdip n dip..dengan kemanisan menguasai diri...terus rasa memerlukan sesuatu untuk kurangkan manis.....kitaorang pergi mid valley pulak...lagipun fa nak cari wedding gift untuk june hazy punya reception malam tu....so before membeli hadiah...kitaorang pergi lagi merantau food court mid yang baru....




 korean cuisine untuk kami bertiga.....



settle beli hadiah and sempat grab baju 2 pasang untuk si kecik sebab jusco tengah sale....terus balik...sebab malam ada wedding pulak nak pergi...




malam pergi wedding reception june hazy dekat tasik titiwangsa...tema kami malam tu purple brown gitu.. biasa la en husband akan cari baju color yang seakan sama dengan fa kalau nak pergi wedding nih..hahah... meniru kan...alahai bride of the night...kenapa la kamu cantik macam pepatung sangat.. baju pun cantik amat...tetiba rasa feeling mahu jadi pengantin..tapi perut sudah menguasai...baju kawen dulu confirm 101% dah tak muat ye...


rasanya semalam macam hari jalan-jalan cari makan ja..malam tu...balik kekenyangan dengan sakit pinggang dan belakang..alahai..ini perkara biasa untuk ibu-ibu mengandung...time nih la thusband transform jadi si tukang urut...tq ya....

 


3 comments:

Nurul Husna said...

entry fa ni mmg dah berjaya buat sy mengidam dan dah ajak hubby pun gi sana nanti...cisss... hehe

FIERA said...

fa, actualy fira pun preggy saing2 fa, sangat suke dgn story fa, n fa cantik sgt time preggy, fira banyak jerawat lah time preggy, hehehehe nak tanya lah, baju yang kat bawah tu fa beli kat mana, cantik lah dear....

fa.ismail said...

nurul husna: alamk..kan dh termgidam..siannya...pergi tau dear..=)


fieraL yeke..sebaya la baby kita nanti.. xde maknanya cntik dear.. pkai phone punya apps...dri ada jerwt..hilg terus.hahah... baju tu dress najjah..