Labels

Friday, March 29, 2013

6 bulan mama and baby bersama


allhamdulillah today dah masuk 24 weeks...bersamaan la dengan 6 bulan...Ya Allah..cepatnya masa berlalu sekarang..'gulp'...dalam hati ketidaksabaran dah nak jumpa our junior..tapi baby membesar dengan sihat dulu dalam womb mama...nanti sampai masa insyallah lagi 16 weeks baru baby keluar tau...masa tu mama insyallah dah ready fizikal dan mental...sekarang nih masa hulalala tak rasa nervous sangat lagi... ilmu breastfedding pun tak start lagi ambil tahu...insyallah planning kalau boleh nak bf si kecik nih.. but ramai mommies cakap perlu prepare ilmu bf masa preggy nih...insyallah mama cuba tebalkan ilmu di dada ye baby..


hajat di hati mahu story mory pasal cerita detailed scan and 3d/4d scan tu...tapi terlupa pulak nak copy gambar and video si kecik nih dalam laptop...so kita KIV dulu..tunggu nanti fa update pasal scan ye... allhamdulillah gender pun dah 100% confirm...insyallah hopefully betul la..senang mama start enjin shopping...


so far sakit belakang tu still ada la kalau jalan lelama...biasa la...sampai baby keluar kot baru lega... sekarang baru perasan kalau berus gigi ja..mesti gusi berdarah...alahai fa kurang calcium la kamu nih...tula skip lagi susu...hahah..tu namanya malas...bukan tak boleh nak telan...selera makan sekarang membuak dengan jayanya...tengah malam pukul 12 lebih boleh request dengan hubs nak burger lagi...sedangkan sebelum tu dah makan nasi...aduh..jangan la berat naik...tak mahu minum air gula..oh tidakkk...




kepada ahli nujum ibu mengandung...dari bentuk perut fa...rasanya girl or boy???



4 comments:

Siti Rahimah Abd Rahman said...

baby boy ni fa... betul tak? apapon gender dia mntk sihat ja..amin...

fa.ismail said...

IMAH: hehe..;)

Lyaa Suriany said...

cantik nya puan faaaa ni.

bkl hot mummy ni

Ummi Eila said...

boy kot huhu