Labels

Wednesday, February 20, 2013

Tips malam pertama


baca tajuk nampak sangat macam 18sx kan...but jangan risau..ianya bukan cerita malam pertama di dalam kelambu bagai ya....tips yang dalam kelambu macam tu boleh la cari dekat tempat lain...haha...tak smestinya tajuk malam pertama pasal tu ja kan..ada lagi banyak benda penting harus dibuat oleh newly bride and groom di malam pertama...


fa selalu share benda nih dengan membe-membe yang bakal berkahwin..now turn korang pulak dapat tips nih dari fa....fa dapat nih masa pergi kursus kahwin hari tu...terngiang lagi kata ustaz tu...malam pertama jangan pikir tu ja...kalau boleh..solat la berjemaah berimamkan suami kamu...lepas habis solat... salam dan cium tangan suami..masa nih korang minta la kebenaran siap-siap..kebenaran korang nak keluar rumah nanti kot la ada yang korang lupa bagitau nanti....macam nak pergi sidai baju, buang sampah..yes..semua tu sebagai isteri..kita kena minta kebenaran dari suami...so masa nih la minta keizinan suami..minta maaf dengan suami kot la ada perkara kita buat...buat si suami terasa hati.....perkara nih dapat jauhkan kita dari neraka...ingat pahala seorang isteri kan di bawah tapak kaki suami....


so jangan lupa tips nih di malam pertama korang...yang tak boleh solat tu...its okey...salam dengan suami dan minta izin malam tu tau...kenapa malam tu..esoknya tak boleh? ala..minta ja malam tu..sebab kan dah sah sebagai suami isteri...so malam tu kan macam privacy sikit...so apa salahnya kan..esoknya korang nak pergi basuh periuk belangan kenduri...kan senang sebab dah dapat keizinan suami..betul tak?


 insyallah..imam saya hingga syurga...


4 comments:

Miss Ary ✿ said...

Smga bahagia fa.. :)

laskar pelangi said...

hai kak;)
semoga bahagia hingga ke syurga:)
terima kasih tips berguna tu kak..

Fyka said...

tersenyum baca..insyaallah..dapat 1 info yg sgt2 berguna.

nurayunni said...

wah..malm pertama....mlm pertama jgk suami jadi imam sy...suke!