Labels

Friday, February 22, 2013

susu untuk mama to be


after tau je pregnant hari tu..terus ajak en suami beli susu...terbayang dah dekat kepala nih nak beli anmum... sebab susu tu je fa tau untuk preggy...al maklum la sebelum nih tak ambil port sangat benda-benda nih..tau pun sebab iklan dekat tv selalu...so masa pergi careffour tu salesgirl tu pun recommend kan anmum materna.. of course la..tak kan nak hirup anmum for kids pulak kan...


so fa beli anmum materna chocolate..nak beli yang original susu..takut tak tertelan pulak...kang tak pasal kena berleter dengan en suami sebab tak minum susu yang dibeli.. so anmum materna chocolate nih okey sahaja rasanya..fa boleh telan la...tak rasa nak termuntah but lama-lama rasa jemu pulak....sepatutnya minum 2 kali sehari..tapi fa nih pemalas sangat..minum sekali sehari je...jangan tiru perangai malas nih ye preggy mommies sekalian...




malas-malas fa habis jugak sekotak anmum tu...then baca review mom-to-be ramai suggest minum enfamama...so fa nih jenis suka mencuba....habis ja anmum tu..beli enfamama pulak..still perisa chocolate.. sebab tak ada keberanian lagi nak beli original flav....rasanya macam ice cream chocolate..sebab rasa creamy...so sedap tapi bagi fa macam manis sikit...




pastu raya cina lepas fa balik kampung...en suami suruh bawak sekali susu..tapi fa nih kan malas..cakap dengan en suami..nanti dekat kedah fa beli la susu..malas nak bawak balik....so kali nih keberanian dan semangat mencuba susu anmum materna original flav...dan rasanya berlipat kali ganda lagi sedap dari chocolate....so after nih nak beli original flav ja...sebab senang nak telan..cepat je habis 1 mug...





next time habis je sokotak nih..kita try enfamama original flav pulak ya....hope sedap jugak la..sebab orang kata minum anmum nih boleh jadi gemuk..entah la betul ke tak....tapi anmum nih pun bagi bagi yang merancang untuk pregnant...boleh minum jugak kalau korang plan nak pregnant...jangan lupa asid folik jugak ya kalau plan nak preganant





4 comments:

ieza said...

Hihi same goes to me, mnum anmum coklat jek sbb takut xlalu mnum yg putih...dahla mnum skali sehari jek huhu mmg sy malas btul keke :p

Mrs Idris said...

fa..seawal 2 bulan boleh minum eh susu ni?

fa.ismail said...

ieza: try yg original flav..mmg sdp..

mrs idris: boleh dear...fa minum msa 2 month preggy...msa nh kan baby perlu kalsium sbb nak bina tulg... better minum dri awl dear

Mrs Idris said...

wah thanks fa!bsk gak gi midvalley beli.haha.thanks fa.