Labels

Friday, January 4, 2013

Hand Bouquet DIY



allhamdulillah...first trimester nih fa tak ada alahan yang teruk....just simple-simple je....paling tak boleh bau encik suami...tapi orang tua-tua kata kalau alah dengan suami masa preggy nanti anak rapat dengan papa dia...hopefully...tapi baby kan geng mama...tak kisah la sayang...papa pun banyak sabar dengan mama time preggy nih...



bak kata Kemah keming UAI.. "

Soalan: Ustaz, patutkah sy menghormati isteri sy yg berperangai pelik waktu mengandung? UAI: (sikit petikan jwpn) isteri yg mengandung itu sedang dlm proses menerima roh dimane dah tentu2 isteri tu punyai roh,dan ade roh baru akan masuk pd umo 4 bulan..jd prangai isteri cthnye mcm nk tido je, pemalas,duduk lame dlm bilik air, kuat mkn bla bla, adelah 1 tempoh penerimaan roh baru dlm diri die.. Tlg lah para suami faham.. Dah awk yg buat bini awk jd gitu, jgn nk bising pulak...."



Allhamdulillah fa bersyukur sangat sebab dapat husband yang memahami...... jangan risau readers blog fa yang tertunggu pasal review wedding..fa akan teruskan juga sebab banyak lagi rasanya tak bercerita pasal wedding kan..sebab ramai message dekat fb bride to be jadikan blog fa rujukan preparation wedding...hopefully fa dapat la bantu korang serba sedikit ya.....


ingat tak handbouquet cantik fa masa dekat kedah...ENTRY INI?? tu bff fa yang buatkan..so untuk reception dekat kl nih..tak tahu nak minta tolong sapa..last sekali cakap dengan encik suami nak buat sendiri tak nak order...so one day before reception day tu kitaorang serbu FLORISTIKA BANGSAR...banyak kali kan fa bercerita pasal FLORITIKA nih..yang belum tahu..FLORISTIKA nih sebelah dengan NSTP dekat bangsar je...dekat sana...banyak sangat fresh flowers yang korang boleh pilih...








 

fa pilih eustoma putih dengan car spray kot namanya..entah lupa nama bunga yang purple mix white tu...
pilih..just combinekan..lilit dengan selotape kemas-kemas...then lilit ribbons white...ribbons tu pun beli dekat FLORISTIKA..then fa letak brooch dekat tengah tu sebagai aksesori....mudah ja..dari membazir pergi tempah handbouquet...baik buat sendiri..berbaloi-baloi...




3 comments:

laskar pelangi said...

cantik:)
kreatiff sungguh dia

The ShomeL TwinZ said...

suke design baju kak fa :)
bile kak fa pkai lg comeeii...

nini said...

Wahhhh sangatttt santekkkk