Labels

Tuesday, January 15, 2013

Gigi putih masa wedding


pastinya para bride to be pening kepala pikit gigi kekuningan kan..pastu nanti nak senyum depan photographer nanti pun kekok dan cover-cover takut-takut kantoi gigi kuning....dulu masa fa nak buat scaling gigi zaman masa dekat u dulu..pernah tanya doktor...boleh tak nak buat bleaching gigi..yala perempuan mana tak nak gigi putih bersih kan...tapi doktor tu tak galakkan buat..dia cakap nanti gigi makin nipis...dia cakap kadang even korang bukan peminat coffee or smokers....gigi tetap macam ala kuning manja gitu..tu disebabkan memang base gigi kita sejak azali color tu... so hasrat ku terpadam untuk ada gigi putih sampai berkilat...


sampai la dekat nak kahwin hari tu..terbaca blog-blog bride to be diorang putihkan gigi dengan crest.. terus cari mencari...baca semua..tengok review and testimoni...terus terpikat kot...then bagitau encik tunang masa tu..dia pun nak..dia suruh fa order sekali untuk dia....fa order dari KINA...dekat theshopablog... masa tu benda nih pre-order kot...ada dua jenis...untuk 7 hari dan 14 hari complete set..fa ambil yang complete set 14 hari...kiranya selamanya dua minggu..perlu pakai hari-hari selama 30 minit sahaja...fa pakai before tido...
price dalam RM135 kot kalau tak salah..lupa dah..korang terjah la blogshop kina..3D crst nih taka da jual dekat kedai dekat malaysia..sebab dia dari UK kot..so sesapa ada kawan dekat UK..kirim la dengan kawan korang.....tak pun beli ja dekat kina..




nih la rupa 1 pack untuk sekali pakai..ada untuk upper gigi and lower gigi..just lekat ja dekat gigi...tunggu 30 minit dan boleh cabut....tapi korang kena berpantang la coffee, tea benda yang boleh kuningkan gigi untuk tahan lama....macam fa nih..dah bantai dah coffee...so habis sudah keputihan gigi...







tengok la gigi kami berdua...walaupun tak seputih sampai berkilat..at least putih dari kuning sebelumnya.... sorry sebab guna gambar wedding yang sama ja..pasti korang bohsan kan..nak buat macam mana untuk tujuan review wedding....pasti guna gambar wedding ja...sorry ya...






iklan seketika...today fa pakai new BATWING BLOUSE dari Lil'Qarmaa....shawl tribal yang super duper selesa pun dari Lil'Qarmaa...cepat grab while stock last darling....



FANPAGE : LIL'QARMAA


2 comments:

Anonymous said...

Salam,fa pkai pmuth gg tue dua mggu sblum mjlis ker.

fa.ismail said...

anonymous: yes dear...fa pkai 2 minggu before majlis