Labels

Wednesday, January 9, 2013

WEDDING DOORGIFT



 doorgift untuk tetamu masa reception dekat kedah fa bagi agar-agar kering homemade diletakan dalam botol kaca... sekarang nih famous kan penggunaan botol kaca sebagai doorgift...bentuk pun dah macam-macam..kriteria utama fa mencari doorgift adalah benda yang diberi tu boleh digunakan dan tak dibuang macam tu ja..rasa rugi ja kan...so fa pilih botol kaca yang agak besar sikit...so after nih tetamu boleh la guna letak apa-apa dalam tu...kalau kecil macam tak boleh nak letak benda pulak kan..



so fa tempah tq tag sekali masa tempah kad kahwin...nih menjimatkan sebab abang tu bagi murah-murah je sebab dah buat kad kahwin dengan dia kan...botol pulak anggaran dalam 70 sen satu...fa beli dekat QUALITY PACK puchong....botol nih sangat berkualiti dan tak masuk angin okey sebab penutup dia dibuat dari tin bukannya plastik..banyak botol sekarang penutup diperbuat dari plastik..tak berapa tahan..



benda paling penting...fa and family cuci dulu botol-botol nih selepas dibeli sebab kitaorang nak letak makanan kan..so harus la benda nih bersih dulu..banyak yang fa tahu diorang tak cuci dulu botol and terus letak makanan...kita tak tahu kan keadaan botol nih dari kilang..so untuk lebih menjamin kehalalan makanan yang nak diberi..cuci dulu ya...even banyak botol..cuci sikit-sikit...anggaran botol yang fa beli hari tu 2000 pcs..bayangkan penatnya nak mencuci dan mengelap botol....




9 comments:

orked violet @ SYA said...

betoL! Sya penah dpt doorgift dLm bau mcm xbLeh bLah. rugi je mknn dLm tu kene buang. hoho.

kdg2 ade yg overLook kot mende2 cmni. huhu

fa.ismail said...

orkid: a'a..fa pun pnh dpt...terus xmkn kn makanan tu..syg je buang kan

Elyani Rosli said...

wah..agar2 kering homemade....
sis fa buat sendiri ke?
or ade beli kt mne2..
sekarang tgh pening xde idea nk isi ape dlm jar ni...biase org isi cereal kan mcm coco crunch ke..tp takut lemau pulak....
kalau agar2 ni murah..teringin nak beli..macm jelly kan....
ok jgk tu...

Fatin Izuwan said...

salam fa..
nak tanya..fa beli or buat sendiri agar2 kering tu..
kalo beli,ley ak fa gtau fa beli kt mana..
area penang ni susah la nak cari..
tq fa :)

f.e.m creation said...

Salam fa n all bloggers..

If anyone still fikir apa nk bagi doorgift..
Y not check out my blog.. Murah, menarik n trendy..

femcreation.blogspot.com

N if suke, "like" my page at Facebook k!

Thanks..

Nur Nissa said...

Salam nk tnya... Awak bli btol kaca tu saiz bpe ek?

Nabila Radzi said...

assalam sis...yg ni mini jar saiz apa sis beli? sebab sy nak beli saiz ni

Nisa Rusmadi said...

Boleh share lokasi/alamat kedai tu sis?

Anonymous said...

Hi Faa, act saya tgh survey balang2 kaca nie.
Boleh tak bg alamat or website tempat faa beli balang nie?.
Price pulak berapa fa dpt?.

Terima kasih Fa.