Labels

Wednesday, January 16, 2013

Bilik pengantin sesimple mungkin



deco bilik pengantin fa pilih untuk simple..so buat sendiri akan menjimatkan duit kan..tak perlu kot bagi fa nak sewa dengan bridal boutique sebab fa just nak sesimple mungkin...so tema bilik fa purple & putih plus pink sikit...




okey dalam bilik fa ada study table yang boleh buka-buka tu...ala yang macam zaman kuno dulu student pakai...disebabkan banyak sangat kazanah dalam tu..fa decide nak biarkan je meja tu dalam bilik...sebab berat kot nak angkat mengangkat...ramai suruh fa ubah..tapi fa nih degil...dan beli je kain plain putih and kain lace putih tutup..nak settle masalah...pastu siap boleh jadi backdrop tempat make up fa lagi...abaikan atas dressing table yang belum dikemas..masa nih cik lily belum buat lagi my handbouquet...tu yang bersepah tu..


 pastu tetamu yang datang nak bergambar pun..gunakan kain putih nih macam backdrop..dah macam photobooth pulak..hehehe..bagus jugak ya idea pemalas fa nih..




atas meja study tu fa letak picture fa dengan ayah, mama and dengan mr husband masa kitaorang bertunang hari tu.. tak lupa my balang guppies dekat sebelah....letak ikan hidup nih nampak macam fresh ja... huruh B & F tu cuba teka singkatan apa? ramai cakap boy friend la...pastu kalau letak F dekat depan cakap facebook la.. ianya singkatan untuk nama panggilan kitaorang BAL & FA...ngerti buk??? huruf tu mr husband tolong belikan dekat kedai TYPO dekat pavilion...huruh tu fa letak atas dressing table...



yeayyy..tengah siap pun boleh nampak huruf nama kami kan...




 tepi katil both kanan kiri fa letak balang purple and kekwa putih fresh flowers okey..sebab nak bilik bau bunga-bunga baru rasa fresh...



nih ha..nampak kan both bunga sebelah kanan dan kiri katil...




tak ada la pulak gambar katil full tanpa sebarang objek diatasnya....so fa letak nih ja k..boleh kan..fa dari dulu mahukan set cadar putih....set nih a beli dekat SOGO...tak ingat price...and dua bantal panjang pink tu pun fa beli dekat SOGO...tu sebagai penambah warna la konon...


so nih la serba biasa bilik pengantin yang pernah fa tengok...hehe..tapi fa memang suka..sebab nampak fresh ja...

6 comments:

Rara Nasiha said...

simple tapi still cantik tau. :)

haslina wati said...

cantik sgt..

ezan said...

fa, nak tanya beli dekat mana kasut tu dear?

nurul afifah said...

Assalam kak fa. Sya nak tnya kat mana akak beli tudung 2 ya? Saya nak kahwin xlama lagi ni. Harap sangat akak dapat membantu.

nurul afifah said...

assalam. sya nak tanya kat mana akak beli tudung 2? Saya nak kwin lagi 3 minggu ni. Harap sangat akak dapat tolong balas.

nurul afifah said...

assalam. sya nak tanya kat mana akak beli tudung 2? Saya nak kwin lagi 3 minggu ni. Harap sangat akak dapat tolong balas.