Labels

Wednesday, January 30, 2013

15 weeks sudah


allhamdulillah..minggu nih kita dah bersama 15 minggu...start dah sakit pinggang sekarang...jalan pun senget-senget kalau sakit pinggang..fuhhh...any tips nak kurangkan sakit pinggang mommies? so dah lama rasanya mama & papa tak tengok si kecik dalam perut nih...rindu pulak...so last week plan dengan en suami nak scan baby...so buat appoiment dengan klinik medina dekat taman melati..klinik tu sentiasa full sebab katanya doktor masyitah tu bagus.. tu yang both of us decide nak pergi sana..sadisnya semalam staff klinik medina call cakap appoiment kitaorang semalam tak dapat sebab doktor masuk lambat..so dia suruh call again next time...


discuss dengan en suami..and kitaorang pergi klinik lain...buat pulak semua klinik wanita banyak tutup semalam...so kitaorang pergi klinik norliza ja dekat taman melawati...allhamdulillah tak ada orang so tak payah tunggu lama..sebab fa ada terbaca jugak pasal klinik norliza nih dekat page mana tah..so pergi ja klinik tu..sebab ketidaksabaran nak tengok our junior nih kan...


so masuk...macam biasa doktor tanya last period bila...then dia tanya ada masalah apa-apa tak..so far allhamdulillah tak ada apa..just fa risau masa check up dekat kkia hari tu nurse tu ukur tinggi rahim 11cm sedangkan masa tu fa dah 14 minggu...sepatutnya dah 14 cm la...then bagitau doktor tu..dia cakap tak payah risau...kkia selalu ja silap...biar dia scan....



 so inilah rupa anak mama 15 minggu ya sayang...syukur semuanya sihat..siap garu kepala lagi dia..doktor kata banyak pikir kot si kecik nih...fa rasa ikut papa dia suka garu kepala...kaki tu siap silang lagi macam bersila...relaks sungguh ya anak mama....baby kan suka duduk dalam rahim...selesa dan tenang ja...tapi doktor cakap baby besar...eh nih nak ikut mama masa lahir dulu ye sayang...so doktor nasihatkan fa kurangkan makan nasi and benda manis..oh my...dah la selera makan nasi membuak-buak.. tapi papa cakap nak baby sihat..kena dengar cakap doktor..so mama start makan makanan sihat yo...


surprisingly gender baby dah nampak..tapi doktor tak dapat confirmkan lagi sebab terlalu awal lagi..tunggu la 5 month 6 month..masa tu dah clear dah..baby dah besar sikit...hopefully semuanya sihat dan selamat...amin... 



2 comments:

-mS.ShaFika- said...

I'm happy for you mrs. fa! Tak sabar nak jadi aunty tuk your baby lak..hehe :)

fa.ismail said...

tq aunty zarep...sbr ye baby bsr2 dlm perut mama dlu..nnti cukup bulan baby keluar..boleh jmpa aunty zarep =)