Labels

Tuesday, December 18, 2012

simple henna untuk bride


ingat tak fa pernah post pasal design henna yang fa suka.....post tu anatara popular post dalam blog fa kot... kalau tak baca lagi..boleh baca SINI....yup..fa bukan pengemar inai...maybe kahwin nih ja kot pakai inai... dulu kecik suka la pakai...budak-budak kan..memang suka benda gini...sekarang trend kan bride berhenna lukis atas tangan penuh....ya...my ayah tak kasi inai lukis atas tangan...so fa pilih simple ja...


so masa kenduri dekat kedah..dua malam sebelum siap pergi kutip daun inai dekat rumah jiran suruh maktam tumbukkan...malam tu terus pakai..tapi bila perempuan yang memang tak reti duduk senyap harus la inai tu jatuh dan comot...terus fa tanggalkan dan cuci semua..esoknya minta lili temankan pergi buat henna dekat kedai bridal india....tapi tak ada pulak gambar henna masa dekat kedah....dia guna inai dalam tiub tu.... fa pun cakap nak design simple atas tapak tangan ja...indian nih punya la confius...sebab tak pernah lagi customer dia buat macam fa....tapi hasilnya..memang fa suka la....cantik dan kemas...then a week after tu kan reception dekat kl...inai tiub nih dah pudar...so fa cuci sampai hilang yang atas tapak tangan tu...then ajak encik husband pergi lukis henna dekat jalan tar...siap cakap tak nak lukis yang tepi jalan sebab malu.. kan nak pakai dekat kaki jugak..nak yang dalam kedai...so kitaorang buat dekat kedai dalam city one mall sebelah semua house...















 ini lah hasilnya.....design dekat tapak tangan sahaja...






4 comments:

Fyka said...

suka ngannn design tu..serius mmg dh plan nkg buat nnt.

orked violet said...

acntek!! sya pon suke cm2..aLa2 blogger FY tu.comeL! =)

zaa said...

hi dear fa,

blh tau exact location kedai henna dekat city one mall ni tak?
coz sy pon segan nak buat tepi jalan hehe
if you don't mind, blh share how much diorg charge utk design mcm fa buat?
full caps + tapak tangan only?

thanks dear :)

fa.ismail said...

hye..

kedai tu fa xingat level bpa..tp seingat fa dia kedai tepi esclator turun..level1 kot...kedai mcm bridal india mcm tu...

fa buat hri tu dlm rm100..tu full jari tgn dgan kaki..desogn tapak tgn and tepi kaki