Labels

Friday, December 14, 2012

RECEPTION KL: WEDDING DRESS DUSTY PINK


my favourite part...excited sangat nih cerita about my wedding dress and my hubby punya attire masa reception dekat kl hari tu...of course masa mula planning nak buat baju...benda paling kitaorang tak tau nak decide adalah color baju..sampai satu masa tu dah buat appoiment dengan kak awin dan terus ke rumah dia...kak awin tanya about out theme color..terus...aaaaaaaaa....tak tau lagi...then kak awin suggest kitaorang buat dusty pink...terus kitaorang okey jugak..soft color...


then kak awin suruh belek magazine untuk cari design....selak punya selak..then SIL tunjukkan satu design dalaM magazine RATU SEHARI..terus okey la..buat macam nih la..sebab masa tu fa blur-blur lagi nak cari design....okey terus kak awin measure fa...masa tu gemuk lagi la....


time fitting awal september...datang terus...teruja dengan my dress...hubby pun macam teruja kot..sebab walaupun not exactly sama macam dalam magazine tu..tapi ianya tetap cantik...masa fitting trus nervous takut tak muat..yeayyy...allhamdulillah muat and baju tu besar..kak awin kena alter kecikkan sikit..berjaya my diet masa tu...now dah gemuk balik....yeayyy again..












shawl pun kak awin buatkan...shawl nih buatkan fa rasa melting sangat sebab cantik kot...dan bila pakai nampak terletak ja...selalu tengok hasil sentuhan kak awin punya tudung dengan fb..and now fa dah pakai..memang cantik...yang ada dress tapi tak ada tudung or veil lagi..korang boleh tempah dengan kak awin..kak awin buat tudung jugak..harga korang kena tanya dia la ye...




3D flowers dekat bahu tu nampak macam brooch kan..i loike...suka sangat sebab my dress untuk both reception lain...and i love both dress...





 kak awin sediakan crown jugak..complete set aksesori untuk bride and groom..and suka crown kak awin..sebab tak tinggi..simple but cantik...bak kata orang suka semua la yang kak awin providekan...




baju hubby pun kak awin buatkan...dia cakap susah betul nak cari material dusty pink untuk buatkan baju hubby....




tengok veil idaman saya yang meleret tu...mula nak veil biasa..then bila dah tukar ke dewan so kak awin buatkan veil panjang..dapat merasa gak jalan sambil veil meleret...feeling princess gitu..




kalau korang berminat nak dapatkan service dari kak awin..boleh la email dia.. 





3 comments:

wawa abdullah said...

cantik sgt! sgt2 cantik baju tu.. suke..:)

Renee Meow said...

wowwww sgt cantek..!!! xtau plak kak awin ada svc buat baju pengantin..serious baju,veil,tudung sumer cantikkkkk.... *melting*

HyRoSSa NeNy said...

fa... baju ni taknak sewakan ke???