Labels

Thursday, November 22, 2012

PART 5 (RECEPTION KEDAH) - OMBRE WEDDING CAKE


wedding cake nih macam benda wajib ada kan masa wedding...entah la dah jadi kewajipan kot kan.. at least ada....dekat kl nih banyak la orang buat bisnes cake online yang cantik...kalau dekat kedah agak susah kot nak cari yang cantik macam kl....lama jugak la fa google mencari orang buat kek online...ada..tapi tak berapa cantik...decoration kek tak nampak kemas...so memang reject la kan..ada satu nih RANI CANGLUN DELIGHTS...kek memang superb cantik macam dekat kl...tapi bila fa email agak lambat la reply and price agak mahal sikit..maybe okey la kot sebab memang cantik....bagi fa tak berbaloi sebab kek kahwin ja kan tak perlu la nak berhabis sampai RM500 kan..sebab duit tu boleh buat benda lain lagi.. tu pendapat fa la..maybe ada bride memang utamakan kek..so maybe diorang memang khaskan bajet lebih untuk kek...



then sambil usha gambar engagement membe lama fa...ternampak kek dia cantik..terus tanya dia tempah mana...fa pun terus la tanya harga semua...allhamdulillah...kak lily (lily nih bukan yang bff fa tu..kebetulan nama diorang sama) nih memang cepat reply and friendly... so price tak mahal sangat....so settle masalah kek...decoration kek dia pun cantik...tema kek fa, fa nak color ombre..ala..macam tone tu...color perlu la ikut tema wedding kan..tak nak la putih ja..so fa nak purple + pink... and paling penting perlu simple..Allhamdulillah kak lily buat mengikut citarasa fa....memang puas hati sangat...






 


  





  



 

fa memang decide dengan mr husband nak 1 tier cake then bawah tu cupcakes...sebab kalau 2 tiew cake macam takut tak habis je...banyak kan..kalau cupcake nih senang nak bagi orang kan..



 






mula tu bff arranged cake dekat depan meja beradab..ingat after makan beradab tu nak potong..tapi after selesai ja makan kitaorang masuk bersanding...so cake tu dah bagi dekat kanak-kanak makan...biasa la kanak-kanak kan suka kan cake..so kitaorang dah bagi-bagi kek awal..takut lewat tak habis pulak nanti...


so petang sikit baru sesi potong cake yang dalam rumah...tinggal cake sebiji je..cup cake dah licin dah masa nih...at least ada la jugak gambar potong cake buat kenangan.....so bride to be area utara yang masih tercari-cari wedding cake..cepat terjah fb LILY ZAIDI BAKERY'S...kak lily pun buat durian crepe yang menjadi kegilaan ramai sekarang..service memang superb okey..harga memang reasonable....cake red velvet in jar yang fa buat hantaran pun fa tempah dengan kak lily....sedap tau...



4 comments:

oshinz said...

terliur la pulak.. hehehe.

fa.ismail said...

oshinz: sdp..a pun skrg teringin kek

sunmey said...

tangan aku!!!hehehe ^_^

sunmey said...

tangan aku!!!...hehehe ^_^