Labels

Friday, November 9, 2012

PART 4 (RECEPTION KEDAH) -MAKAN BERADAB



banyak fa dapat message dekat fb and email bertanyakan tentang my wedding dress untuk disewa... yes darlings...last entry fa ada cakap nak sewakan wedding dress set bride + groom..insyallah akan start december nih..kalau tanya sekarang fa belum ada jawapan la harga berapa...so nantikan dec nanti ye..


sambung dengan part reception tergendala tu kan...settle make up before 12pm..allhamdulillah sempat jumpa guest yang datang...ramai jugak...meriahnya....masa nih la rindukan arwah mama..kalau mama masih ada mesti  la dia orang paling sibuk dan happy sangat...tapi fa tahu mama happy tengok fa dah berumah tangga kan mama...tu yang mama teringin sangat kan mama...sambil korang baca blog fa...hope dapat la korang sedekahkah AL-FATIHAH dekat arwah mama...


masa minggu sebelum kenduri tu hujan ja..risau jugak fa kalau time kenduri hujan..kesian guest yang datang nanti...tiap kali solat sebelum kenduri sempat panjatkan doa supaya semuanya berjalan lancar dan cuaca pun elok...Alllhamdulillah..cuaca elok dan semuanya lancar..makanan pun cukup...nih paling dirisaukan tuan kenduri kan kalau time kenduri..takut makanan tak cukup...Allhamdulillah semua lancar...


pihak pengantin lelaki sampai dalam 1 lebih...so masa tu fa dah siap simpan phone dalam laci..yela..tak kan pengantin ke hulu ke hilir pegang phone kan...tak sangka pulak mr hubby call cakap dah sampai.oppss.. punya melayan tetamu sampai lupa pengantin laki sampai...




  



 
tengok si pengantin lelaki tengah call..haha..phone fa dalam laci..banyak kali kot dia call....



fa pun muncul setelah my bridesmaid panggil...


  


time nih dah nak start dah si hubby berleter sebab tak angkat phone..tapi fa maintain je senyum..hahah..



 

 masa nih pun rasanya tak habis lagi kot kena leteran...heheheh..kuat juga suamiku berleter ya..






 masuk terus ke rumah dengan berkasut..yes ramai ragu-ragu nak buka kasut tak time bersanding dalam rumah..yala kan kasut kotor jalan dekat luar then nak masuk rumah..tapi kalau tak pakai kasut atas pelamin macam kelakar pun dalam gambar nampai jari kaki kenit-kenit tu ....fa pakai ja..sebab orang yang buat pelamin tu sediakan red carpet dari pintu sampai ke pelamin....lagi kalau yang tak ada red carpet tu pakai ja.. ala kasut kahwin..mesti first time pakai kan maklum la baru beli..so bersih lagi..yang jalan tadi tu kejap ja..anggap ja kotor pun tak lekat dekat tapak lagi..nih masuk bersanding kejap sebab nak ambil gambar.. then terus ke meja beradab...


  
 masa nih mesti terpikir nak letak mana kan handbouquet...korang boleh letak atas riba..tapi nanti tak selesa kan nak makan..so bagi dekat pengapit korang..biar dia yang pegangkan masa korang makan.. macam fa bagi dekat pengapit fa..dia tolong letakan dekat kerusi pelamin..





 



 masa nih makan pun tak rasa apa sebab norveous..yela semua mata tertumpu dekat kita kan..tambah lens camera lagi...malam habis settle semua tu kot baru rasa lapar... 



typical pose bagi semua pengantin kot kan...



 kenyang sudah walaupun tak rasa apa yang dimakan...betul tak perasaan nih wahai ex bride?



                                                                                                             ......................to be continue

4 comments:

Mr and Ms bOZhiCkA said...

Serius suka tengok kaler baju Fa pakai..suka...cantik make up..heee

fa.ismail said...

mr & ms bozhicka; tq dear...

wawa abdullah said...

pengapit perempuan tu cousin fa, Husna ye? huhu She's my friend kat utm..:)

Nieda said...

Fa tempah shawl n veil kt mne..cantik..