Labels

Wednesday, November 7, 2012

PART 2 (RECEPTION KEDAH): HAND BOUQUET


suka sangat bila ada bff yang rajin dan kreatif...tq so much lili and husna yang banyak tolong masa wedding day hari tu..kalau tak ada korang.. bersanding sambil mata terpejam la kot..sebab semua benda nak buat sendiri kan...so tips lagi kepada bride to be..pastikan pada hari bersejarah korang..korang ada pembantu yang dapat tolong benda yang nak buat  urgent hari wedding..tak la korang kelam kabut pastu panik kan... at least diorang meringankan beban...


part entry nih pasal hand bouquet masa reception...kalau yang follow blog fa.ismail nih..oh ya pasal blog fa.ismail....sekarang bukan lagi cik.fa.ismail ye...korang boleh panggil fa dan fa pun akan gelarkan diri dalam blog fa...singkatan for fareehah...tiada cik lagi..sebab fa officially married pada 21 sept 2012 lepas kan..masih tak tahu saya dah kahwin? okey..sila baca start dari entry INI ...nak panggil puan?? opss..tak perlu la.. belum terbiasa lagi..just fa..short and sweet ja kan..perasan..okey..banyak sungguh iklan..sambung kepada handbouquet...


sambil fa dimake up oleh MUA or SIL...si bff nih lili and husna sibuk siapkan my handbouquet...yes...pilihan fa adalah fresh flowers...sebab bila kita guna fresh flowers nih dia kelihatan fresh dah nampak hidup je....so handbouquet untuk reception nih fa pilih roses...any hand bouquet idaman fa macam LINK INI....yes..my dream came true....fa mix dua color....orange and purple roses....orange roses tu fa beli dekat kedah...area stadium alor setar...kedai T & O florist kot namanya... fa survey kedai tu agak murah untuk fresh flowers...1 bundle roses nih dalam RM30 kot...tak berapa ingat dah..kalau tak salah la..yang purple roses mr husband belikan dekat FLORISTIKA BANGSAR.. okey untuk bride to be yang tinggal area kl/selangor...korang serbu FLORISTIKA BANGSAR cepat...sebab harga dekat sana murah sangat tau...FLORISTIKA nih terkenal la kan dikalangan bride to be...1 bundle roses nih dalam RM24 kot..ahaha..tak ingat lagi harga... range harga macam tu la..




purple roses...masa nih bunga nih dah macam nak layu..yela jauh perjalanan dari kl nak ke kedah kann..



disebabkan wedding dress fa dusty purple and nampak dull...pilihan bunga mesti striking baru nak menarik..letak sikit purple roses untuk samakan dengan tema..



 bertungkus lumus both my bff nih siapkan handbouquet...




 si tudung fuschia tu adalah husna...pengantin baru gak nih...




yeah..ini adalah lili....orang yang paling kreatif antara kitaorang tiga...hehe..kitaorang kawan sejak form 3 lagi



 after siap susun korang kena ikat dnegan getah or lilitkan dengan tape untuk dia tak gerak-gerak...lastlya baru lilit dengan ribbons...but fa beli lace untul lilitkan...



 

nmpak tak peach lace...lilit after korang ikat bunga...tadaaaaaa...siap...






4 comments:

✿MisS NadRAH♥ said...

salam..chantiknya hand bouquet tu=),memang kreatif..
x sabar nak baca pasal wedding dress yg chantik tu..dengan shawl.

✿MisS NadRAH♥ said...

salam..chantiknya hand bouquet tu=),memang kreatif..
x sabar nak baca pasal wedding dress yg chantik tu..dengan shawl.

Pink Lavender said...

wahhh...
tahniah!!!!

Hannah Sytieh said...

Hi, nak tau sgt2 pasal veil.. puas bodek tapi tak jumpe... leh tak bagi link cmment kat sini http://hannahsytieh.blogspot.com/ .. terima kasih :)