Labels

Tuesday, November 6, 2012

PART 1 (RECEPTION KEDAH); MAKE UP


dah tengok video reception di SINI? kalau belum cepat tengok dulu..baru korang ada feel dan terbayang macam korang ada dalam majlis kan..so best sikit baca post pasal reception nih....


Allhamdulillah selepas sehari selesai majlis solemnization fa dengan mr husband...next day our reception day la..kalau melayu majlis kenduri kendara..preparation memang dah berbulan sebelumnya dah start buat tau..rasanya before engagement lagi la dah start planning, DIY bagai...sebab kenduri dekat kedah nih msak sendiri oleh orang kampung...tak hire catering pun....nih la baru lagi meriah kan...nih salah satu impian fa.. kalau boleh fa nak my wedding day tu nak la macam impian yang diangankan selama 24 tahun nih termakbul..tak gitu?? yela wedding nih kan once in a lifetime (hopefully..AMIN)...tau tak fa dulu kan selalu mimpi wedding day...pastu wedding day fa tu biasa ja...siap dalam mimpi boleh kata la..tak dapat pun macam diidamkan..macam menyesal dan sedihla.. nasibla semuanya mimpi..Allhamdulillah fa dapat apa yang dihajatkan walaupun tak semua...syukur sangat..


so part entry nih just nak bercerita pasal make up ye...yang lain next entry pulak...as u all  tahu...MUA pilihan fa adalah my SIL..sebab nak cari MUA dekat kedah yang make up cantik..tak banyak and fa tak tahu..so kerja mudah...make up semua event (engagement, solemnization, reception) dekat kedah my SIL yang make up..settle dan tak peningkan kepala nak mencari MUA...sebab nak cari MUA yang make up cantik amatla susah kan..selalu ja tengok muka bride macam over sangat..sampai nampak fake..


fa dah berjanji dengan SIL nak start make up around 10am macam tu...sebab dalam 12pm tetamu dah start datang...kalau boleh nak siap before tetamu datang so sempat la jumpa salam-salam dulu kan..okey disebabkan sejarah masa solemnization mandi lambat...masa weding nih fa mandi dalam pukul 9 am macam tu... nasib la ada BFF yang tido dekat rumah and tolong banyak sangat benda...lega rasanya..tq so much lili.. after mandi terus sarungkan my SPANX sebab nih la rahsia kurus masa wedding hari tu dan pakai loose pants and kemeja..bride to be sekalian kalau sesi make up tak kira la make up apa..sila la pakai kemeja dahulu..jangan pakai tshirt...pakai baju yang ada buttons penuh di depan..so korang akan senang buka dan tak rosakkan make up masa nak tukar baju nanti.. settle tu fa sempai pakai contact lens and EVERLYNN mask.kenapa perlu pakai mask..sila baca entry INI


so start la make up..sambil bersembang dengan SIL..tup tup dah siap..so korang enjoy la ya gambar make up...




 













    



 
masa nih terpaksa posing dengan handbouquet engagement dulu sebab bff tengah siapkan my handbouquet..




nih baru la handbouquet bff DIY...cantik kan...

kalau berkenan dengan make up SIL nih boleh contact nicky -fb NAJJAH NICKYCINTA


                                                                                                                                   to be continue....

8 comments:

Dawia HP ❤ said...

cantik kak fa :) serius...
Selamat pengantin baru..

Mekap tu suka sangat..natural tapi cantik smpuran

:)

heart mouth & mind said...

fa syg!!gojes sgt2..ehee..kena menuntut nih... kain buat baju fa bli sendiri ka?

pelangi chenta said...

cantik.dekat mana awak tempah shawl ye?

cik.fa.ismail said...

dawia: tq syg..=)

heart mouth: hehe..nk menuntuk apa tu? tips kurus dh bg..eheh...kain lace semua fa beli sndiri kecuala yg beaded lace shawl and veil designer belikan

pelangi cinta: shawl tu designer buatkan..hariz & team wedding

oshinz said...

suka warna kasut tu. cantik!!!

heart mouth & mind said...

yunk,I mean kain yg buat baju tu.. pki kain crepe ka fa?

fa.ismail said...

hert mouth:no dear..beli heavy chiffon

Cik Wannsury said...

boleh bereksperimen nnti..