Labels

Thursday, October 4, 2012

HANTARAN for HIM


semalam fa janji nak start review pasal wedding kan...so macam blur-blur tak tahu nak start dengan yang mana satu..so fa start dengan hantaran for him la ya...okey tak??ke tak?? ok ke tak..fa review jugak eh..haha...sebab memang blur tahap gaban dah...


hantaran memang dah lama fa teringin nak guna fresh flowers...disebabkan time tunang dah guna artificial flowers...so time kahwin nih la masa ditunggu-tunggu nak guna fresh flowers...salah satu impian weddingku menjadi kenyataan...berdasarkan pengalaman fa..fresh flowers jauh lagi murah dari artificial..tapi benefit artificial flowers nih even mahal tapi korang boleh pakai balik sebab tak rosak kan..tapi fa kan tak ada adik ka abang ka kakak ka nak recycle guna balik..kalau ada pun mana la mahu guna yang sama kan..mesti nak baru..ye tak???so conclusion pakai fresh flowers...


fa booking bunga dengan dekat kedai yang berhadapAn dengan kfc stadium dekat alor setar tu.. ala orang kedah mesti tau kan stadium dekat mana...hehe..dekat sana bunga agak murah la dari kedai bunga lain yang fa survey...so fa booking bunga yang fa nak seminggu sebelum majlis...fa ambil bunga hari khamis petang yang esoknya jumaat majlis akad nikah..tema wedding fa kan purple pink...so tema hantaran pun perlu la sedondon kan..pemilihan color dan jenis bunga la paling susah kot..last decide guna carnation and kekwa sebab tahan lama...


hantaran kahwin kitaorang 9 berbalas 7...so fa perlu sediakan 9 hantaran untuk encik tunang masa tu now dah jadi encik suami dah....so...korang cuci mata dulu okey...





SEJADAH & TASBIH

sejadah dan tasbih sponsor dari ayah...sejadah nih ayah belikan di makkah masa dia buat haji dulu




CHOCOLATE

okey nih last minit tukar..planning nak bagi biskut tart nenas buatan sendiri...tapi sebab bz sangat..so malam kenduri tu minta tolong cousin belikan chocolate sebagai penganti




RED VELVET IN A JAR

orang selalu bagi kek kan..so fa ubah sikit bagi kek dalam jar..senang family husband bawak balik nanti.. fa akan review pasal kek nih detail nanti ye..




 BUAH

 planning mahu letak strawberry dengan cherrie..tapi masa pergi beli tu cherrie tak ada..so ganti dengan blackcurrent...




KASUT


JAM





SET PERFUME




SUNGLASS




SIREH JUNJUNG



cun kan arrangement semua bunga tu termasuk sireh junjung..sebab bff fa yang buatkan... Allhamdulillah bff fa namanya lili...dia yang tolong gubah bunga untuk fa..even sampai 3 pagi baru siap..tq sayang...cantik secantik kamu lili...

tapak petak yang grey tu cik fa DIY sendiri...tak payah rasanya kot nak review pasal tapak tu kan sebab dah ramai bride to be yang dah ajarkan..if ada yang nak let me know...fa akan buat entry nanti.. bunga tu fa cucuk beads pearl sikit untuk menaikan seri...okey tak?? apa komen korang?


6 comments:

Fyka said...

waaaa sweetnya..fyka pn tringin nk wat fresh flower tp kt kwsn umah fyka ni tatau nk cri kt mna.

cik.fa.ismail said...

Fyka: klau pkai fresh flowers hantrn nmpk hidup kan..tu dri pndgn fa la..

anariffin said...

cantiknye hantaran fa....
nampak segar je..n colour tu manarik sangat..huhu

missmeraa said...

btl2 naik seri hantaran ni..
nnt jgn lupa buat tutor DIY ni eh..

#done follow u dear :)

Anonymous said...

akak..hantaran NICE sangat!! suka...
=)

Sunna Jo. said...

fa!!!!!!!!!!! sangat2 cantik n beseri... fa.. review la pasal tapak... aku request nih...