Labels

Sunday, September 9, 2012

hand bouquet idaman


mesti orang tertanya kenapa bride mesti nak pegang flowers...tak kira la artificial ka fresh flowers... ianya sebab bila gengam something at least perasaan neves tu boleh dikurangkan...so bunga la menjadi pilihan sebab sweet dan cantik..tak kan la nak pegang cangkul ka durian pulak kan..


bagi cik fa...cik fa tak berapa berkenan bunga yang dibuat dari  kain felt, ribbons untuk dijadikan hand bouquet sebab nampak macam kanak-kanak..for me la...lain orang lain tastenya kan...kalau boleh nak fresh flowers...or artificial...tapi cik fa kalau boleh nak fresh flowers..nampak hidup je gambar nanti..sweet kan..



pic credit : the photoprahper

mula tu untuk solemnization cik fa nak gunakan cala lily macam nurul syuhada tu...sweet je kan.. tapi disebabkan cala lily nak ada mengikut season and susah sangat nak dapat kat utara nih...so cik fa perlu cari alternatif lain la...



pic credit : budiey.com

then tetiba tertengok irma dengan white orchid ....terus melting...so mahukan white orchid untuk hand bouquet..lepas nih kena terjah kedai bunga nak booking white orchid...







untuk reception side cik fa...kalau boleh nak hand bouquet roses yang besar-besar macam man kajang punya sentuhan... simple but nice la...first tengok time ayu raudhah kahwin hari tu...







pic credit : man kajang






untuk reception side mr fiance cik fa xsure lagi nak macam mana..rasa macam nak yang berjurai tu..tapi tak sure lagi..tungggu nanti ya..




4 comments:

Sumayyah Nadhirah said...

kalau nk bunga cantek bajet kene lebih sikit hehhee

cik.fa.ismail said...

tula..bajet pun ciput je

izfanora said...

wah, nice idea.. cantik sgt..

msa izfa kain ritu, mati2 kena marah sbb xnk pgg bunga tangan.. xsuka.. leceh.. huhu.. tp nk wat cmne, kn r pgg gak..

cik.fa.ismail said...

xpa..btmbh seri kn pgg handbouquet