Labels

Sunday, August 12, 2012

yang pasti bukan SOLITAIRE


Allhamdulillah hari nih genap 23 ramadhan dan genap 3 bulan menjadi tunangan orang...kalau korang tengok wedding countdown dekat sebelah tu...lagi 40 hari lagi..Ya Allah..cepatnya masa berlalu...insyallah..hope semuanya berjalan lancar...

hari tu mr fiance cakap reception dress untuk dekat kl dah siap..terus macam terbayang macam mana la rupanya kan..insyallah lepas raya baru pergi sana untuk fitting...minta la cantik kan..huhu...nervous i..  so far preparation wedding banyak dah siap and ada yang dalam progress lagi...

wedding ring dah settle beli last month...rasanya benda paling lama kitaorang survey adalah cincin kot.. fuhhh... sebab cik fa nih tak berapa nak pandai sangat...but cik fa suka square cut diamond ring...




a big NO untuk solitaire ring....cik fa tak suka sebab engagement ring dah macam tu..pastu suka sangkut dekat baju..=(...masa survey wedding ring tu..mesti salesgirl ke salesman suggest ambil solitaire....cakap wedding orang selalu pakai solitaire..tapi cik fa sangat tak berkenan solitaire..banyak la kedai kitaorang survey....last sekali HABIB menjadi pilihan..masa tu ada sale pulak 50%...walaweh.... senang hati kot...hehehe..lepas pilih ring cik fa..then pilih ring for mr fiance...fuhh..settle..both beli dekat HABIB..


walaupun my wedding ring bukan square cut..tapi cik fa sangat suka wedding ring tu..yipiee...  masa cari wedding ring..pastikan pilih untuk perempuan dulu baru lelaki...sebab baru la boleh match..sebab lelaki punya ring tak banyak choice kan..so pilih yang perempuan dulu..


4 comments:

Shayra Hint said...

square cut ring & habib mmg terbaiklah, hehe!

haritu pun kak syira bli square cut ring kat habib & kebetulan ada 50% :)

tapi lepas beli tu terus haikel amik simpan sebab tgk kami gheja dok try ja masa dalam kreta. hehe :)

hope everything goes well, insyaAllah :)

cik.fa.ismail said...

kak syera: kan..suka square cut..tp xdpt square cut pun..hehe dpt lain..tp ske jgak.tula skrg iqbal smpn..pstu kalut la minta sruh dia bbm gmbr..hahah

EIKA said...

wah..xlama dah ^_^ t jgn lupa jmput ika taw :) by the way,cik fa kedah kt mana?

cik.fa.ismail said...

EIKA: insyallah dear..skt kpala bts